Η Βαρκελώνη παραμένει στο MotoGP μέχρι το 2026 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Βαρκελώνη παραμένει στο MotoGP μέχρι το 2026 (vid)
Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο αγώνες από το 2023 μέχρι το 2026

Η πίστα της Καταλονίας στη Βαρκελώνη ανανέωσε τη συνεργασία της με την Dorna για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Πρόκειται για μια από τις εμβληματικές πίστες στο αγωνιστικό ημερολόγιο του κορυφαίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας στον κόσμο η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από το 1992. Μάλιστα τα πρώτα τρία χρόνια φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Grand Prix και από το 1996 και έπειτα έχει πάρει τη θέση του στο αγωνιστικό ημερολόγιο ως το Καταλανικό Grand Prix.

barcelona

Η συμφωνία με την Dorna παρόλα αυτά είχε κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η πίστα της Καταλονίας αναμένεται να φιλοξενήσει το 2022 κανονικά τον αγώνα MotoGP, ωστόσο ανάμεσα στο 2023 και το 2026 θα φιλοξενήσει δύο ακόμα αγώνες. Αυτό συμβαίνει διότι η Dorna θέλει να έχει το μέγιστο τέσσερις αγώνες στην Ιβηρική Χερσόνησο κάθε χρονιά και αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πέντε διαθέσιμες πίστες.

Εκτός από τη Βαρκελώνη υπάρχουν οι πίστες στην Αραγονία, στη Βαλένθια, στη Χερέθ και στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει κυκλικό σύστημα για να μπορέσουν μέχρι το 2026 όλες οι παραπάνω πίστες να έχουν ίσες ευκαιρίες. Το GP της Βαρκελώνης για το 2022 θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3-5 Ιουνίου.

barcelona

Ο Καρμένο Εσπελέτα, CEO της Dorna, τόνισε ότι για το MotoGP η πίστα της Καταλονίας είναι ιδιαίτερα σημαντική. «Αυτή η ανανέωση του συμβολαίου με την πίστα της Βαρκελώνης για ακόμα πέντε χρόνια, χωρίς αμφιβολία είναι φανταστικά νέα για το MotoGP. Η εντυπωσιακή πίστα της Καταλονίας είναι συνδεδεμένη με το MotoGP από την αρχή και είναι σημείο αναφοράς για κάθε σεζόν».


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!