Το MotoGP αποκτά τη δική του σειρά στο Amazon Prime Video

Κώστας Παστρίμας
Το MotoGP αποκτά τη δική του σειρά στο Amazon Prime Video
Η Dorna ανακοίνωσε συνεργασία με την Amazon για τη δημιουργία μιας σειράς ντοκιμαντέρ που θα φέρει τους θεατές στα παρασκήνια του MotoGP.

Το MotoGP είναι ένα από τα συναρπαστικότερα και εντυπωσιακότερα μηχανοκίνητα σπορ στον κόσμο, που το παρακολουθούν εκατομμύρια φίλαθλοι. Για να αυξήσει όμως τη δημοφιλία του σπορ, η Dorna, η εταιρεία που διοργανώνει το πρωτάθλημα, ανακοίνωσε ότι το 2022 θα προβληθεί από το Prime Video της Amazon μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ, που θα παρουσιάζει την ιστορική φετινή χρονιά μέσα από τα παρασκήνια. Η σειρά θα παράγεται από τη MEDIAPRO STUDIO.

Η νέα σειρά θα περιλαμβάνει οκτώ επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών, που θα ακολουθούν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος, όπως ο θρύλος του MotoGP Βαλεντίνο Ρόσι (Petronas Yamaha SRT), ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μαρκ Μαρκέθ (Repsol Honda Team), ο πρόσφατα εστεμμένος Πρωταθλητής του 2021 Φάμπιο Κουαρταραρό (Monster Energy Yamaha MotoGP), ο δεύτερος στη βαθμολογία Φραντσέσκο «Πέκο» Μπανάια (Ducati Lenovo Team), ο πρωταθλητής του 2020 Ζοάν Μιρ (Team Suzuki Ecstar) και ο Τζακ Μίλερ (Ducati Lenovo Team), καθώς και διευθυντές ομάδων και βασικά πρόσωπα του πρωταθλήματος. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Prime Video στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία και σε περισσότερες από 150 χώρες και περιοχές το 2022, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Οι παραγωγοί της σειράς, της οποίας ο τίτλος προφανώς δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, θα έχουν πρόσβαση σε σημεία που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν. Θα βρίσκονται για παράδειγμα μέσα στα meeting των ομάδων ή εκεί που ομάδες και αναβάτες κάνουν τις δοκιμές τους. Το υλικό αυτό θα δώσει στους θεατές την ευκαιρία να δουν το MotoGP όπως δεν το έχουν ξαναδεί ποτέ.

Το πρόσφατο παράδειγμα της Formula 1, που είδε το ενδιαφέρον του κόσμου να εκτοξεύεται με την κυκλοφορία της σειράς «Drive to Survive» του Netflix, είναι χαρακτηριστικό της δύναμης που μπορεί να έχει ένα τέτοιο docuseries.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!