Σύγχυση και αβεβαιότητα στους οδηγούς για τους όρους του «ευ αγωνίζεσθαι»

Σύγχυση και αβεβαιότητα στους οδηγούς για τους όρους του «ευ αγωνίζεσθαι»
Οι οδηγοί της Formula 1 έχουν πολλά ερωτήματα αναφορικά με τι επιτρέπεται να κάνουν στις μάχες και τι όχι, με την FIA να μην έχει απαντήσεις.

Το συμβάν του 48ου γύρου ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον στο GP Βραζιλίας δημιούργησε τεράστια ερωτηματικά στους οδηγούς της Formula 1. H Mercedes αποφάσισε να ζητήσει εξέταση του εν λόγω συμβάντος μετά την εμφάνιση του onboard πλάνου από το μονοθέσιο του Ολλανδού, με τους αγωνοδίκες να πιστεύουν πως δεν αξίζει καμία διερεύνηση.

Το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε αναταράξεις στις τάξεις των οδηγών με τον Σάρλ Λεκλέρ της Ferrari να δηλώνει στο πλαίσιο του GP Κατάρ: «Θα αλλάξω τον τρόπο που οδηγώ σίγουρα. Πλέον θα είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις από την εξωτερική».

Από τη μεριά του ο Φερστάπεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας πως ήταν περίπτωση σκληρής μάχης, όμως ο οδηγός της Williams, Τζορτζ Ράσελ, πιστεύει πως ο οδηγός της Red Bull έπρεπε να τιμωρηθεί.

Το βράδυ της Παρασκευής οι οδηγοί είχαν συνάντηση με τον Διευθυντή Αγώνα, Μάικλ Μάσι, στο καθιερωμένο “drivers briefing”. Κατά τη διάρκειά του, συζητήθηκε το συμβάν στη Βραζιλία, όμως δεν είχαμε επίσημη ενημέρωση.

hamilton verstappen

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Κατάρ, ο Λιούις Χάμιλτον ρωτήθηκε σχετικά με το αν υπήρξε κάποια διευκρίνιση από την FIA σχετικά με τις μονομαχίες. Ο Βρετανός όχι μόνο απάντησε αρνητικά, αλλά αποκάλυψε πως υπήρξε ενημέρωση πως από αγώνα σε αγώνα θα υπάρχουν διαφορετικά συμβάντα.

Ο Χάμιλτον δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο. Όλοι οι οδηγοί εκτός από τον Μαξ έκαναν ερώτηση για να ξεκαθαρίσει το θέμα αλλά δεν υπήρξε κάποια απάντηση. Δεν ξέρουμε ποια είναι τα όρια πίστας πλέον. Είναι ξεκάθαρο πως το όριο δεν είναι πλέον η λευκή γραμμή. Εμείς απλά θα πάμε για το προσπέρασμα. Ζητάμε σταθερότητα στις αποφάσεις, οπότε αν υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση όπως στον προηγούμενο αγώνα για όλους τους οδηγούς, τότε είμαστε εντάξει. Αυτό που μας είπαν είναι πως μπορεί να διαφέρουν οι αποφάσεις με διαφορετικούς αγωνοδίκες. Έχουμε και πάλι τους ίδιους στο Κατάρ, οπότε θα δούμε».

Ερωτούμενος για το αν θα αλλάξει τον τρόπο οδήγησής του, ο Χάμιλτον ανέφερε: «Ναι, πιθανότατα θα το κάνω. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αλλά έτσι πιστεύω πως θα γίνει».

Ο Χάμιλτον κατέκτησε την 102η pole position της καριέρας του στο Κατάρ και αύριο θα ψάξει την 102η νίκη της καριέρας του για να μειώσει τη διαφορά από τον Φερστάπεν στη βαθμολογία οδηγών.

Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta για το GP Κατάρ την Κυριακή στις 15:40 ώρα Ελλάδος.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!