MotoGP Βαλένθια FP1: Ο Λεκουόνα έκανε την έκπληξη στη βροχή

MotoGP Βαλένθια FP1: Ο Λεκουόνα έκανε την έκπληξη στη βροχή
O Ίκερ Λεκουόνα ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Βαλένθια, σε μια διαδικασία που διεξήχθη υπό την παρουσία της βροχής.

Η δράση στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για το MotoGP ξεκίνησε με τον Ίκερ Λεκουόνα να είναι ο ταχύτερος αναβάτης στο FP1 στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο. Η βροχή ξεκίνησε να πέφτει λίγα λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας και όσο περνούσε η ώρα η έντασή της άρχισε να αυξάνεται.

Κατά τη διάρκεια του 45λεπτου, είδαμε αρκετούς αναβάτες να έχουν πτώση, συμπεριλαμβανομένων των δύο εργοστασιακών αναβατών της Ducati. Η βροχή επίσης ανέδειξε τις μοτοσικλέτες που είναι ιδιαίτερα δυνατές στις συνθήκες αυτές, ενώ άλλες όπως αυτή της Yamaha δυσκολεύεται αρκετά με την πρόσφυση κυρίως του πίσω ελαστικού.

Με εξαιρετικό ρυθμό, ο Ίκερ Λεκουόνα της Tech3 KTM ολοκλήρωσε ως ο ταχύτερος αναβάτης του FP1 με το 1:40.569. O χρόνος του ήρθε στο τέλος της διαδικασίας και άφησε στη 2η θέση τον Τζακ Μίλερ της Ducati για μόλις 0,155 δευτ. Πίσω τους βρέθηκε ο Μιγκέλ Ολιβέιρα με την εργοστασιακή KTM, με τον Πορτογάλο να ψάχνει ένα δυνατό αποτέλεσμα να κλείσει τη σεζόν.

Ο Ζοάν Ζαρκό έδειξε την ταχύτητά του στη βροχή με την 4η θέση, ενώ ο Ζοάν Μιρ της Suzuki ολοκλήρωσε την πρώτη 5άδα της διαδικασίας. Ο Πέκο Μπανάια έμεινε στην 6η θέση στα αποτελέσματα, όμως είχε πτώση στο στα μισά του FP1 και επέλεξε να μην ξαναβγεί στην πίστα. Ο Λούκα Μαρίνι επιβεβαίωσε πως είναι σε εξαιρετική φόρμα με την 7η θέση, ενώ η πρώτη Yamaha ήταν αυτή του Φράνκο Μορμπιντέλι, με τον Ιταλό να είναι 0,631 δευτ. μακριά από την κορυφή. Οι δύο Honda των Πολ Εσπαργκαρό και Τακάκι Νακαγκάμι έκλεισαν την πρώτη 10άδα.

Ο Άλεξ Ρινς ήταν στην 11η θέση μπροστά από τον rookie Χόρχε Μαρτίν. Ο Αλέις Εσπαργκαρό έφερε την Aprilia στη 13η θέση μπροστά από τον Ενέα Μπαστιανινι. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό είχε μια απογοητευτική διαδικασία έχοντας καλύτερη επίδοση το 1:42.081, ενώ πίσω του βρέθηκαν οι Άλεξ Μάρκεθ, Μπραντ Μπίντερ, Αντρέα Ντοβιτσιόσο, Ντανίλο Πετρούτσι και Μάβερικ Βινιάλες.

O Βαλεντίνο Ρόσι στον τελευταίο του αγώνα στο MotoGP, επέλεξε να μην γράψει χρονομετρημένη προσπάθεια στο FP1, καθώς η πρόβλεψη του καιρού κάνει λόγο για καθαρούς ουρανούς για το υπόλοιπο τριήμερο.

Η δράση συνεχίζεται στις 15:10 με το FP2. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο στις 14:55.

Αποτελέσματα FP1 GP Βαλένθια

Valencia FP1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!