Μπήκε στην παραγωγή το νέο Kia Sportage

Μπήκε στην παραγωγή το νέο Kia Sportage

Μπήκε στην παραγωγή το νέο Kia Sportage
Η Kia επιβεβαίωσε πως το νέο Sportage πέμπτης γενιάς έχει περάσει στα πρώτα στάδια παραγωγής στο εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας στη Ζιλίνα της Σλοβακίας.

Το ολοκαίνουργιο Kia Sportage πέρασε με κάθε επισημότητα στην παραγωγή στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στη Ζιλίνα της Σλοβακίας. Η πέμπτη γενιά Sportage είναι η πιο πρόσφατη από μια μεγάλη σειρά μοντέλων Sportage που κατασκευάζονται από την Kia Σλοβακίας από το 2006. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα, έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από δύο εκατομμύρια μονάδες, συμβάλλοντας στην κάλυψη της ζήτησης Sportage από πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία 28 ετών του μοντέλου, μια ευρωπαϊκή έκδοση του Sportage έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και βελτιστοποιηθεί ειδικά για τις ευρωπαϊκές προτιμήσεις. Βασισμένο σε μια νέα αρχιτεκτονική, το Sportage συνδυάζει μια κομψή αλλά μυώδη και μοντέρνα εξωτερική σχεδίαση με ένα ειδικό premium εσωτερικό που διαθέτει μια ευρεία ενσωματωμένη καμπύλη οθόνη και φιλοξενεί μοντέρνες λύσεις στην τεχνολογία συνδεσιμότητας.

Kia Sportage

Τα σύγχρονα υβριδικά συστήματα κίνησης ενισχύουν περαιτέρω τις δυνατότητες του Kia Sportage, συμβάλλοντας στη δραματική μείωση των εκπομπών ρύπων και στη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου. Ένα προηγμένο υβριδικό μοντέλο (HEV) αντιπροσωπεύει μια άλλη πρωτιά για το Sportage που συνοδεύεται και απο ένα υβριδικό σύστημα (MHEV) και μια νέα επιλογή plug-in-hybrid (PHEV). Το PHEV δίνει προτεραιότητα στην οδήγηση μόνο με ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να καλύψει τις περισσότερες καθημερινές διαδρομές από το σπίτι στη δουλειά ή για καθημερινές ανάγκες αγορών.

Στην γκάμα λανσαρίσματος του νέου ευρωπαϊκού Sportage περιλαμβάνεται και ένας κινητήρας πετρελαίου 1,6 λίτρων, ο οποίος είναι διαθέσιμος με 115 ή 136 PS. Ο ντίζελ των 136 PS διατίθεται με τεχνολογία MHEV. Ο κινητήρας 1.6 T-GDI συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT), ενώ διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (MT). Οι εκδόσεις πετρελαίου των 1,6 λίτρων -με ή χωρίς την υβριδική τεχνολογία MHEV-μπορούν να συνδυαστούν είτε με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (iMT) είτε με το αυτόματο 7DCT.

Kia Sportage

Ο πρόεδρος της Kia Europe, Τζέισν Γιονγκ, δήλωσε σχετικά: «Η έναρξη της παραγωγής για το ολοκαίνουργιο Sportage πέμπτης γενιάς στο εργοστάσιό μας στη Σλοβακία είναι άλλη μια σημαντική στιγμή-ορόσημο για εμάς σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη χρονιά μέχρι στιγμής».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!