Solterra: Αποκάλυψη για το πρώτο EV της Subaru

Solterra: Αποκάλυψη για το πρώτο EV της Subaru

Πάνος Σεϊτανίδης
Solterra: Αποκάλυψη για το πρώτο EV της Subaru
Το εντυπωσιακό SUV αποτελεί το πρώτο βήμα εξηλεκτρισμού της ιαπωνικής εταιρείας.

Η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση αποτελεί πια μονόδρομο για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με αποτέλεσμα κι αυτές που μέχρι πρότινος ήταν απούσες από αυτόν τον τομέα, να μπαίνουν αναπόφευκτα στο χορό. Ανάμεσά τους και η Subaru που παρουσίασε στην Ιαπωνία το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το Solttera.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV το οποίο έχει εξελιχθεί από κοινού με την Toyota και διαθέτει πολλά κοινά στοιχεία με το αντίστοιχο μοντέλο – το bz4X. Βέβαια, το περιτύλιγμά του εναρμονίζεται με τη σχεδιαστική γλώσσα της Subaru, με τη χαρακτηριστική μάσκα αλλά και τη σχεδιαστική φιλοσοφία των πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Subaru Solterra

Το Solttera έχει μήκος 4.690mm, πλάτος 1.860mm και ύψος 1.650, ζυγίζει λίγο πάνω από δύο τόνος και πατά σε τροχούς 19 ιντσών, με τη Subaru να το προσφέρει προαιρετικά και με 20’’.

Οι ομοιότητες με τον «αδερφό» του με άλλο σήμα, επεκτείνονται και στο εσωτερικό όπου συναντάμε την ίδια οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και τον ίδιο ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Subaru Solterra

Το τετρακίνητο SUV εφοδιάζεται με το σύστημα μετάδοσης AWD-X της Subaru και αναβαθμισμένη έκδοση του Grip Control, ενώ έχει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. Έκαστος είναι απόδοσης 80 kW ή αν προτιμάτε 107 αλόγων.

Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα της τάξης 71,4 kWh, με τον κατασκευαστή να κάνει λόγο για 460 χιλιόμετρα αυτονομίας, τιμή που όμως θα μειωθεί κατά τι σε ότι αφορά στην Ευρωπαϊκή έκδοση, όπου ισχύουν διαφορετικά πρότυπα. Όσο για τη φόρτιση, η Subaru ανακοινώνει πως απαιτούνται 30 λεπτά για φόρτιση στο 80%, μέσω ταχυφορτιστή DC (συνεχούς ρεύματος) των 150 kW.

Subaru Solterra

Την επόμενη εβδομάδα το Solterra θα ξεκινήσει το «ταξίδι» του και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, αφού στις 17 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί στην αγορά της Βόρειας Αμερικής μέσω του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Όσο για τη Γηραιά Ήπειρο, εδώ αναμένεται στα μέσα του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!