Η νέα CRF1100L Africa Twin υπόσχεται ακόμα περισσότερες περιπέτειες (vid)

Η νέα CRF1100L Africa Twin υπόσχεται ακόμα περισσότερες περιπέτειες (vid)
Η Honda παρουσίασε τη νέα CRF1100L Africa Twin Adventurer Sports, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει χτίσει τα τελευταία 30 χρόνια στις μοτοσικλέτες σχεδιασμένες για ατελείωτες περιπέτειες.

Η νέα Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους αναβάτες πραγματικές δυνατότητες για διηπειρωτικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και πρακτικότητα εντός και εκτός δρόμου. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου των 24,8 λίτρων, τη βελτιωμένη προστασία από τον αέρα (εμπρός και πλαϊνά φέρινγκ), τη ζελατίνα με ρυθμιζόμενο ύψος, την μεγάλη ποδιά του κάρτερ, την αλουμινένια πίσω σχάρα και τις ζάντες με ελαστικά χωρίς αεροθάλαμο.

Σχεδιασμένη για μεγάλα ταξίδια, η Africa Twin Adventure Sports διαθέτει εκτεταμένο εμπρός φέρινγκ το οποίο για το 22YM περιλαμβάνει μία νέα, πιο χαμηλή κατά 110 χλστ. ζελατίνα, ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος σε 5 επίπεδα, κάτι το οποίο βελτιώνει την ορατότητα αλλά παρόλα αυτά προσφέρει προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες. Έχοντας ίδιο ύψος σέλας με της Africa Twin στα 850-870 χλστ., το τιμόνι στα 1182 χλστ. χαρίζει μία πιο όρθια θέση οδήγησης με ορατότητα και έλεγχο με τον αναβάτη είτε όρθιο στα μαρσπιέ ή καθιστό.

Honda CRF1100L Africa Twin

Το πίσω τμήμα της μοτοσυκλέτας έχει πιο λεπτή σχεδίαση και η σέλα είναι προσεκτικά διαμορφωμένη για να μπορεί ο αναβάτης να φτάνει άνετα στο έδαφος και για ευκολότερη κίνηση εμπρός, πίσω. Με χωρητικότητα 24,8 λίτρων, το ρεζερβουάρ καυσίμου προσφέρει αυτονομία πάνω από 500 χλμ., χάρη στην κατανάλωση των 4,9 λίτρων/100 χλμ. (20,4 χλμ./λίτρο). MT και 4,8 λίτρων/100 χλμ (20.8 χλμ./λίτρο) DCT (WMTC mode). Το μεγάλο προστατευτικό πάνελ για το κάρτερ και η αλουμινένια πίσω σχάρα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό. Δύο νέοι προβολείς LED τοποθετούνται ψηλά, προσφέροντας μία ισχυρή φωτεινή δέσμη και τα φώτα ημέρας Daytime Running Lights (DRL) προσαρμόζονται αυτόματα στην ένταση του φωτισμού περιβάλλοντος, βελτιώνοντας την ασφάλεια ανεξαρτήτως συνθηκών. Για πρόσθετη ασφάλεια, η CRF1100L Africa Twin Adventure Sports φέρει φώτα στροφής τριών σταδίων που χρησιμοποιούν την ταχύτητα και τη γωνία κλίσης (έλεγχος μέσω IMU) για αυτόματη προσαρμογή της περιοχής που θα φωτιστεί όταν η μοτοσυκλέτα στρίβει. Τα προστατευτικά χεριών (χούφτες) περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Η έγχρωμη οθόνη αφής TFT Multi Information Display (MID) 6,5” επιτρέπει στον αναβάτη να ελέγχει όλα τα συστήματα της Africa Twin, ενώ τα προφίλ οδήγησης (riding modes) επιλέγονται από το πάνω αριστερό τμήμα της. Η οθόνη MID μπορεί επίσης να εξατομικεύεται για να προβάλλει διάφορα επίπεδα πληροφοριών σχετικά με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης, ενώ λειτουργεί ακόμα και όταν ο αναβάτης φορά γάντια.

Honda CRF1100L Africa Twin

Η ενσωμάτωση Apple CarPlay και Android Auto επιτρέπει τη χρήση ενός smartphone μέσω της οθόνης αφής. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και απεικόνισης των εφαρμογών πλοήγησης, ενώ κλήσεις και λήψεις κλήσεων μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω ακουστικών Bluetooth στο κράνος. Το ίδιο το smartphone συνδέεται σε μία θύρα φόρτισης USB στη δεξιά πλευρά της οθόνης MID. Hands-free ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth προσφέρεται προαιρετικά, ενώ όλοι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από το χειριστήριο στην αριστερή πλευρά του τιμονιού.

Τα εμπρός και πίσω δείκτες πορείας φλας έχουν λειτουργία Emergency Stop Signal. Σε ένα ξαφνικό φρενάρισμα με ταχύτητα πάνω από 50 χλμ./ώρα, τα αλάρμ αναβοσβήνουν γρήγορα για να προειδοποιήσουν τους άλλους οδηγούς ότι ένα απότομο δυνατό φρενάρισμα είναι σε εξέλιξη. Επίσης απενεργοποιούνται αυτόματα: αντί της χρήσης ενός απλού χρονοδιακόπτη, το σύστημα συγκρίνει τη διαφορά ταχύτητας μεταξύ εμπρός και πίσω τροχού και υπολογίζει πότε να απενεργοποιήσει τα φλας ανάλογα με την κατάσταση. Η λειτουργία αυτόματης ακύρωσης (auto-cancel) μπορεί να απενεργοποιείται μέσω της MID. Το cruise control περιλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό αναβαθμίζοντας τα επίπεδα άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Honda CRF1100L Africa Twin

Η CRF1100L Africa Twin ‘Adventure Sports’ θα διατίθεται στα χρώματα Pearl Glare White Tricolour και Matte Ballistic Black Metallic.

Ο κινητήρας των 1.084κ.εκ. αποδίδει μέγιστη ισχύ ισχύ 102 Ps (75kW) και μέγιστη ροπή 105Nm. Εκτός από τον αυξημένο κυβισμό, οι αναβαθμίσεις του 20YM περιλάμβαναν νέα κυλινδροκεφαλή, νέο χρονισμό και βύθιση βαλβίδων, νέο σώμα ψεκασμού και νέα εξάτμιση. Η μεταβλητή βαλβίδα ελέγχου καυσαερίων, Exhaust Control Valve (ECV), προσφέρει βελτιωμένο ήχο στις χαμηλές στροφές και μέγιστη απόδοση ισχύος στις υψηλές στροφές.

Βελτιστοποιημένα για χρήση εκτός δρόμου επίπεδα παρέμβασης HSTC διαχειριζόμενα από IMU. Το Wheelie Control περιλαμβάνει 3 επίπεδα και διαχείριση από την IMU διατίθενται τέσσερα προφίλ οδήγησης: TOUR, URBAN, GRAVEL και OFF-ROAD. Συνολικά δύο προγράμματα USER επιτρέπουν πλήρη εξατομίκευση προφίλ οδήγησης.

Honda CRF1100L Africa Twin

To Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη (DCT), προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων στη Χειροκίνητη Επιλογή (MT) ή στο Αυτόματο (Automatic) D και S πρόγραμμα. Το σπορ πρόγραμμα S (με 3 επίπεδα) κρατά τις στροφές πιο ψηλά στην επιτάχυνση και κατεβάζει σχέση ταχύτερα από το D, για πιο σπορ οδήγηση. Η λειτουργία G βελτιώνει την ελκτική πρόσφυση του πίσω τροχού σε συνθήκες off-road. Η ανίχνευση της κλίσης του δρόμου προσαρμόζει το μοτίβο των αλλαγών σχέσεων ανάλογα με το ποσοστό της.

To ελαφρύ πλαίσιο, με βιδωτό αλουμινένιο υποπλαίσιο και ελαφρύ άκαμπτο ψαλίδι τύπου CRF450R για εξαιρετική πρόσφυση του πίσω τροχού και πληροφόρηση του αναβάτη. Μία μονάδα μέτρησης αδράνειας έξι αξόνων six-axis (Inertial Measurement Unit – IMU) βρίσκεται στο κέντρο της μοτοσυκλέτας. Το Cornering ABS παρέχει αίσθηση σιγουριάς και διαθέτει ρύθμιση off-road.

Honda CRF1100L Africa Twin

Η γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda για την Africa Twin Adventure Sports περιλαμβάνει premium (42L) αλουμινένιο top box και πλαϊνές βαλίτσες και μεγάλο πλαστικό top box (58L) και πλαϊνές βαλίτσες (40L αριστερά / 30L δεξιά), δύο ύψη σέλας μία χαμηλότερη 825-845 χλστ. και μία ψηλότερη 870-895 χλστ), προέκταση ζελατίνας με ανεμοθραύστη (σετ), τσάντα ρεζερβουάρ 4,5 λίτρων, πλευρικά προστατευτικές μπάρες ρεζερβουάρ, κάγκελα κινητήρα, πλευρικά κάγκελα, προβολείς ομίχλης LED και κεντρικό σταντ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!