Άσχημο ατύχημα για τον Λασκαράτο στο ELMS (vid)

Άσχημο ατύχημα για τον Λασκαράτο στο ELMS (vid)
O Ανδρέας Λασκαράτος είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στον αγώνα του ELMS στην Πορτογαλία, δίχως όμως να έχει υποστεί κάποιον τραυματισμό.

Το φινάλε του European Le Mans Series για το 2021 είχε μια αναπάντεχη εξέλιξη, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο είχαμε ένα μεγάλο ατύχημα. Ο Μέμο Ρόχας στο #30 LMP2 της Duqueine, είδε το πίσω αριστερό ελαστικό του να φεύγει από το αγωνιστικό στην ταχύτατη έξοδο από την τελευταία στροφή.

Το LMP2 του Ρόχας έκανε αρκετές περιστροφές στην ευθεία, με τον οδηγό να προσπαθεί να αποφύγει τις μπαριέρες. Πίσω του ακολουθούσε ένα ακόμα πρωτότυπο και έπειτα αυτό του Ανδρέα Λασκαράτου. Το πρώτο κατάφερε την τελευταία στιγμή να αποφύγει το #30, όμως όχι ο Λασκαράτος.

Βλέποντας το αγωνιστικό να έρχεται κατά πάνω του, ο Έλληνας οδηγός της 1AIM Villorba Corse προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, αλλά βρέθηκε κατά μέτωπο με την είσοδο του pit-lane. Δίχως να μπορεί να αντιδράσει περεταίρω, συγκρούστηκε δυνατά με τον τοίχο, και το LMP3 αγωνιστικό του διαλύθηκε, αφήνοντας πολλά θραύσματα στην πίστα. Ο Λασκαράτος βγήκε ασφαλής από το LMP3 και επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας δίχως κάποιο τραυματισμό.

Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά, μέχρι να απομακρυνθούν τα δύο αγωνιστικά και να καθαριστεί η πίστα. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον αγώνα του ELMS από την πίστα του Πορτιμάο σε ζωντανή μετάδοση εδώ.

Δείτε το βίντεο με τη δυνατή σύγκρουση του Ανδρέα Λασκαράτου.

Λίγες στιγμές μετά την τρομακτική αυτή στιγμή, ο Λασκαράτος ερωτήθηκε από το pit-crew του ELMS αναφορικά για το ατύχημα που είχε. «Ήταν δύσκολο να αξιολογήσω την κατάσταση τόσο γρήγορα. Έπρεπε να ακολουθήσω τη γραμμή του προπορευόμενου πρωτοτύπου; Κοιτούσα τον Memo και πραγματικά δεν θες να εμβολίσεις ένα άλλο αυτοκίνητο. Κοιτούσα τον Memo και είχα βρεθεί πιο κοντά στον τοίχο απ’ ότι θα έπρεπε και για να είμαι ειλικρινής, αιφνιδιάστηκα. Έπρεπε να πάρω μία απόφαση μέσα σε δευτερόλεπτα. Να πάω αριστερά ή δεξιά; Δεν ήθελα να είμαι στην αγωνιστική γραμμή, επέλεξα να κινηθώ προς τα δεξιά και έγινε ότι έγινε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ligier που έχει φτιάξει τόσο ανθεκτικά αυτοκίνητα και ένα μεγάλο συγνώμη στην ομάδα μου. Πρέπει να δω τα replay αλλά νιώθω πως ήταν δικό μου λάθος. Αναλαμβάνω την ευθύνη λοιπόν και ζητώ συγνώμη από την ομάδα. Είχα κάνει καλή εκκίνηση, ο αγώνας εξελισσόταν θετικά αλλά ήταν απογοητευτικό αυτό που συνέβη. Από τη μία νιώθω τυχερός, από την άλλη απογοητευμένος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!