MotoGP Εμίλια-Ρομάνια FP2: H απάντηση του Μίλερ

MotoGP Εμίλια-Ρομάνια FP2: H απάντηση του Μίλερ
O Τζακ Μίλερ ήταν ο ταχύτερος στο FP2 του Μιζάνο, με τη βροχή να επηρεάζει και αυτήν τη διαδικασία και τον Κουαρταραρό να μένει εκτός 10άδας.

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα του Μιζάνο, με τον Τζακ Μίλερ να είναι ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Εμίλια-Ρομάνια. Παρά το γεγονός πως δεν έβρεξε στη διαδικασία, η πίστα δεν στέγνωσε ποτέ, με τους αναβάτες να χρησιμοποιούν τα βρόχινα ελαστικά. Μέχρι το τέλος του FP2 μάλιστα, ο ήλιος είχε κάνει την εμφάνισή του και οι οδηγοί πάλεψαν για έναν ανταγωνιστικό χρόνο.

Ο Τζακ Μίλερ με την εργοστασιακή Ducati έγραψε την ταχύτερη επίδοση της ημέρας στο 1:41.305, βελτιώνοντας τον ταχύτερο χρόνο του πρωινού σκέλους. Όπως έκανε ο Ζοάν Ζαρκό στο FP1, έτσι και στο FP2 o Αυστραλός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Γάλλος της Pramac Ducati, βελτιώνοντας ελάχιστα τον πρωινό του χρόνο, με την GP21 να δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Στην 3η θέση της διαδικασίας βρέθηκε Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia, κάνοντας την έκπληξη στα τελευταία λεπτά.

Ο Ίκερ Λεκουόνα με την Tech3 KTM κατέκτησε την 4η θέση με μια πολύ καλή προσπάθεια στο FP2. O Μιγκέλ Ολιβέιρα επιβεβαίωσε την ταχύτητά του και στη δεύτερη περίοδο, παίρνοντας την 5η θέση στη διαδικασία. Ακολούθησαν ακόμα δύο εκπλήξεις που ακούν στο όνομα Λούκα Μαρίνι της Avintia και Λορένζο Σαβαντόρι με την έκτακτη συμμετοχή της Aprilia στις θέσεις 6 και 7.

Ο Πέκο Μπανάια δεν είχε και την καλύτερη περίοδο, με τον Ιταλό της Ducati να είναι μόλις στην 8η θέση κάνοντας μερικά λαθάκια. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Ντανίλο Πετρούτσι και Χόρχε Μαρτίν. Εάν οι συνθήκες χειροτερέψουν το πρωί του Σαββάτου στο FP3, τότε αυτοί θα είναι οι 10 που θα πάρουν την απευθείας πρόκριση για το Q2.

Εκτός αυτής έχουμε πολλά μεγάλα ονόματα, με πρώτο τον Πρωταθλητή Ζοάν Μιρ που ολοκλήρωσε στην 11η θέση μετά το FP2. O Ενέα Μπαστιανίνι που βρέθηκε στο βάθρο στον πρώτο αγώνα στο Μιζάνο ήταν στη 12η θέση, ενώ οι Μαρκ Μάρκεθ και Άλεξ Ρινς ήταν στις θέσεις 14 και 15.

Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Φάμπιο Κουαρταραρό, ήταν στην 16η θέση μόλις, όντας ο ταχύτερος αναβάτης της Yamaha, μπροστά από τον Μπραντ Μπίντερ. Ο Φράνκο Μορμπιντέλι ήταν μόλις 20, ενώ ακολούθησαν οι Μάβερικ Βινιάλες, Βαλεντίνο Ρόσι, Τακάκι Νακαγκάμι και Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Το FP3 είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο στις 10:55 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta για τις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Αποτελέσματα FP2 GP Εμίλια-Ρομάνια

MotoGP Misano

Image credit: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!