MotoGP Εμίλια-Ρομάνια FP1: Εντυπωσιακός ο Ζαρκό σε βρόχινες συνθήκες

MotoGP Εμίλια-Ρομάνια FP1: Εντυπωσιακός ο Ζαρκό σε βρόχινες συνθήκες
Ο Ζοάν Ζαρκό ήταν με διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης στις βρόχινες συνθήκες της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Μιζάνο.

Το κρίσιμο αγωνιστικό τριήμερο του GP Εμίλια-Ρομάνια ξεκίνησε με τη βροχή να κυριαρχεί στο FP1 και τον Ζοάν Ζαρκό να είναι ο ταχύτερος αναβάτης μετά τα πρώτα 45 λεπτά. H ένταση της βροχόπτωσης ήταν έντονη στο πρώτο μέρος της διαδικασίας, όμως όσο περνούσε η ώρα, οι αναβάτες βγαίνανε να πάρουν μια πρώτη αίσθηση.

Η πρόβλεψη κάνει λόγο για άστατες καιρικές συνθήκες καθ’όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου και γι’αυτό το λόγο οι ομάδες ήθελαν πολλά δεδομένα. Μάλιστα, εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως οι μοτοσικλέτες είχαν αρκετή πρόσφυση δεδομένου των συνθηκών. Οι πτώσεις ήταν επίσης κάτι το σπάνιο, με τον Πέκο Μπανάια της Ducati να έχει μόνο πτώση στα τελευταία λεπτά.

Όμως ο ταχύτερος και πιο άνετος όλων ήταν ο Ζοάν Ζαρκό της Pramac Ducati, γράφοντας ένα ταχύτατο πέρασμα στο 1:42.374. Ο χρόνος του ήρθε στο τέλος της διαδικασίας, όμως ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος όλων. Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, ο Μάρκ Μάρκεθ της Honda ανέβηκε στη 2η θέση της κατάταξης με το 1:43.791. Στην 3η θέση και 0,2 δευτ. πίσω του βρέθηκε ο Τζακ Μίλερ με την εργοστασιακή Ducati, με τον Αυστραλό να είναι ιδιαίτερα γρήγορος από την αρχή του FP1.

O Χόρχε Μαρτίν έφερε την τρίτη Ducati στις τέσσερις πρώτες θέσεις με το 1:44.041. Μόλις 0,013 δευτ. πίσω του ήταν ο Φράνκο Μορμπιντέλι με την εργοστασιακή Yamaha, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης, τόσο για τον ίδιο αλλά και για την M1. O Πέκο Μπανάια παρά την πτώση του πήρε την 6η θέση μπροστά από τον Μιγκέλ Ολιβέρια με την KTM.

H αυστριακή εταιρεία είχε ακόμα δύο μοτοσικλέτες εντός της πρώτης 10άδας με τους Ντανίλο Πετρούτσι και Ίκερ Λεκουόνα να ακολουθούν, ενώ ο Ζοάν Μιρ ολοκλήρωσε στη 10η θέση. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Ισπανός αναβάτης της Suzuki ήταν 2,1 δευτ. πίσω από τον Ζαρκό.

Ο Λούκα Μαρίνι βρέθηκε στην 11η θέση, μπροστά από τον ετεροθαλή αδερφό του, Βαλεντίνο Ρόσι με την Petronas SRT Yamaha. O Μικέλε Πίρο που κάνει έκτακτη συμμετοχή ήταν 13ος, μπροστά από τις Honda των Άλεξ Μάρκεθ και Πολ Εσπαργκαρό. Ακολούθησαν οι Άλεξ Ρινς και Μάβερικ Βινιάλες, ενώ ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν στη 18η θέση. Ο Γάλλος έχει την ευκαιρία να πάρει το Πρωτάθλημα αυτό το τριήμερο, όμως όντας 3,1 δευτ. πίσω από τον Ζαρκό, τα πράγματα δεν δείχνουν ενθαρρυντικά. Ακολούθησαν οι Αλέις Εσπαργκαρό, Αντρέα Ντοβιτσιόζο, Τακάκι Νακαγκάμι, Μπραντ Μπίντερ, ενώ στην τελευταία θέση ήταν ο Λορένζο Σαβαντόρι.

Η δράση συνεχίζεται στις 15:10 με το FP2. Ακολουθείστε τη δράση του MotoGP στο Gazzetta, μαζί με τα LIVE σε κατατακτήριες και αγώνα.

Αποτελέσματα FP1 GP Εμίλια-Ρομάνια

Misano FP1

Image credit: Michelin Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!