O Ντάριν Μπίντερ «πηδάει» από τη Moto3 στο MotoGP με την RNF Yamaha

O Ντάριν Μπίντερ «πηδάει» από τη Moto3 στο MotoGP με την RNF Yamaha
O οδηγός της Moto3, Ντάριν Μπίντερ, θα κάνει το μεγάλο άλμα από τη μικρή κατηγορία στο MotoGP το 2022 με τη δορυφορική ομάδα της Yamaha, RNF Racing.

To 2022, o Ντάριν Μπίντερ, θα κάνει το άλμα από τη Moto3 στο MotoGP και θα οδηγεί για την ομάδα της RNF, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με τη Yamaha. Η Petronas SRT θα μετονομαστεί σε RNF Racing από την επόμενη σεζόν, όμως θα συμμετάσχει ως νέα οντότητα στο πρωτάθλημα. Γι’αυτό το λόγο χρειάστηκε αίτηση εισόδου στο MotoGP και νέο συμβόλαιο με τη Yamaha για παροχή μοτοσικλετών.

O Μπίντερ, αδερφός του Μπραντ Μπίντερ της KTM, θα γίνει ο πρώτος οδηγός μετά τον Τζακ Μίλερ που θα μεταβεί απευθείας από τη Moto3 στο MotoGP. O teammate του στην ομάδα θα είναι ο πολύπειρος Αντρέα Ντοβιτσιόσο που ήδη αγωνίζεται δίπλα στον Βαλεντίνο Ρόσι. Ως αποτέλεσμα, τα αδέρφια Μπίντερ θα πλαισιώσουν τα αδέρφια Εσπαργκαρό και Μάρκεθ στο MotoGP από το 2022.

Ο Μπίντερ δήλωσε για τη μετακίνησή του στο MotoGP από το 2022. «Είμαι τρομερά ευγνώμων για την ευκαιρία αυτή, καθώς ήταν ένα μεγάλο μου όνειρο να αγωνιστώ στο MotoGP. Δεν περίμενα πως θα κάνω το άλμα απευθείας από τη Moto3 στην κορυφαία κατηγορία και πιστεύω πως είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Ο στόχος μου για την αρχή είναι να εγκλιματιστώ στην κατηγορία και να γίνω ολοένα και πιο δυνατός κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Yamaha και την RNF Racing για όλα όσα έκαναν ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα. Ανυπομονώ να οδηγήσω τη Yamaha M1 μου στο τέλος της χρονιάς».

Ο Ντάριν Μπίντερ βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας της Moto3 με τρεις αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν.

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!