Με 14 Έλληνες οι Παγκόσμιοι Τελικοί της IAME

Πάνος Σεϊτανίδης
Με 14 Έλληνες οι Παγκόσμιοι Τελικοί της IAME
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή στην τελική φάση του κορυφαίου ιδιωτικού θεσμού karting!

Με τον εντυπωσιακό αριθμό των 14 αγωνιζόμενων ταξίδεψε η Ελληνική αποστολή για τους Παγκόσμιους Τελικούς της IAME, που διεξάγονται στην Adria International Raceway! Πρόκειται για την κορύφωση μίας συναρπαστικής σεζόν εντός συνόρων, με τέσσερις αγώνες σε Αθήνα και Πάτρα, στο επιτυχημένο restart μετά τον περιορισμό της αγωνιστικής δράσης λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Καθώς αυτή ακόμα δεν μας έχει αφήσει σε ησυχία, με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από χώρες σε χώρες να συνεχίζονται, προέκυψαν ακυρώσεις συμμετοχών και στο πλαίσιο της αναπλήρωσης που έκανε η διοργανώτρια αρχή, η IAME S.p.A., Athens Kart Shop εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία.

Έτσι, από τα 7 εισιτήρια που έδινε κανονικά το IAME Series Greece, στην Ιταλία ταξίδεψαν συνολικά 14 ταλαντούχοι Έλληνες οδηγοί – σε ένα κορυφαίο line up 340 ανερχόμενων οδηγών από κάθε άκρη του κόσμου!

Η δράση στην ιταλική πίστα έχει ήδη αρχίσει, με τις ανεπίσημες δοκιμές, τις οποίες διαδέχονται σήμερα τα επίσημα και χρονομετρημένα τεστ. Θα ακολουθήσουν τα προκριματικά σκέλη την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα έχουμε τους Τελικούς και τις απονομές στις πέντε κατηγορίες: X30 Mini, X30 Junior, X30 Senior, X30 Master και Z-I. Ποιοι είναι όμως οι εκπρόσωποί μας στη μεγάλη πρόκληση του IWF 2021;

IAME World Finals

Στην κατηγορία X30 Mini η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις οδηγούς: τον επαθλούχο του IAME Series Greece Στυλιανό Κολοβό, τον νικητή της Κλάσης Β Αντώνη Βούρο αλλά και τους Θάνο Ζάχο, Γεράσιμο Βασιλόπουλο.

Στη κατηγορία X30 Junior συμμετέχουν πέντε Έλληνες: ο επαθλούχος Βασίλειος-Γαβριήλ Μηχαϊλίδης, ο Ηλίας Καλιακμάνης, ο Βασίλειος Αποστολίδης και οι Philippe Armand και Jean Paul Karras.

Τέσσερις οδηγοί μας θα δοκιμαστούν στην X30 Senior: ο Χρήστος Σαγανάς που επικράτησε στην ελληνική εκδοχή του θεσμού και οι Γιάννης Ντάφος, Ανδρέας Δεβετζόγλου και Ιωάννης Δήμος.

Τέλος, στην X30 Master, θα μας εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Παπαναστασίου.

IAME World Finals

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
X30 Mini

131 Στυλιανός Κολοβός (A.S.D.T. Motorsport, Kart Republic)
132 Αντώνης Βούρος (Saganas Team, Birelart)
133 Γεράσιμος Βασιλόπουλος (Zorri Motorsport, Birelart)
155 Θάνος Ζάχος (ASD IPK Serafini, Formula K)

X30 Junior
201 Βασίλης Αποστολίδης (Galaxy Motorsports, Parolin)
256 Βασίλειος-Γαβριήλ Μιχαϊλίδης (Maitos Racing Team, OTK)
257 Ηλίας Καλλιακμάνης (Daems Racing Team, Tony Kart)
258 Philippe Armand Karras (Karras Pascal-Armand, OTK)
284 Jean Paul Karras (Karras Pascal-Armand, OTK)

X30 Senior
454 Χρήστος Σαγανάς (Saganas Team, Birelart)
455 Γιάννης Ντάφος (ASD IPK Serafini, Formula K)
456 Ανδρέας Δεβετζόγλου (Galaxy Motorsports, Parolin)
498 Ιωάννης Δήμος (A.S.D.T. Motorsport, Kart Republic)

X30 Master
621 Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Alonso Kart)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προσπάθειες των Ελλήνων οδηγών στους Παγκόσμιους Τελικούς, μέσω live streaming και της σελίδας της IAME στο YouTube.

Παράλληλα, στο iif.iamekarting.com υπάρχει συνεχής ενημέρωση και live timing από όλες τις επίσημες διαδικασίες στο πλαίσιο του IWF2021. Εκεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις συμμετοχές ανά κατηγορία και το πλήρες πρόγραμμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!