Ο Νόρις έπασχε από κατάθλιψη στην αρχή της καριέρας του

Ο Νόρις έπασχε από κατάθλιψη στην αρχή της καριέρας του
Ο Λάντο Νόρις παραδέχθηκε πως η καριέρα του στη Formula 1 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς αντιμετώπισε εμπόδια με την ψυχική του υγεία.

Ο Λάντο Νόρις βρίσκεται στην τρίτη του σεζόν στη Formula 1 και έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο σπορ ως σήμερα. Μάλιστα, στον τελευταίο αγώνα στη Ρωσία, κατάφερε να κατακτήσει την pole position, όμως η λάθος επιλογή του να μην μπει για αλλαγή ελαστικών όταν ξεκίνησε να βρέχει του κόστισε πολύ.

Η ζωή ενός οδηγού της Formula 1 δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην απόδοσή του. Τώρα, ο Νόρις αποκαλύπτει πως η αρχή του ταξιδιού του στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ δεν ήταν η ιδανική.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “This Morning” του ITV, o οδηγός της McLaren, εκμυστηρεύτηκε. «Όταν ο κόσμος παρακολουθεί από την τηλεόραση δεν κατανοούν το τι μπορεί να περνάει ένας οδηγός. Είναι κρίμα, όμως υπάρχουν πολλά προγράμματα που σε κάνουν να βλέπεις πως είναι ο οδηγός πίσω από τις κάμερες και την πίεση που έχουν να αντιμετωπίσουν. Ειδικά στην ηλικία μου, ερχόμενος στη Formula 1 στα 19 μου, όλοι στρέφουν τα μάτια τους πάνω σου. Μου κόστισε αρκετά το να αντιμετωπίσω όλο αυτό. Ένιωθα να μην ξέρω τι με περιμένει. Αγχωνόμουν αν κάτι πάει λάθος, αν είμαι καλός στη διαδικασία αυτή τι θα ακολουθήσει, ποιο είναι το αποτέλεσμα όλου αυτού; Αναρωτιόμουν αν θα είμαι την επόμενη χρονιά στη Formula 1. Τι θα απογίνω αν δεν συνεχίσω, γιατί δεν είμαι τόσο καλός σε άλλα πράγματα. Όλα αυτά με έκαναν να νιώθω κατάθλιψη και αν δεν είχα ένα καλό τριήμερο πίστευα πως δεν είμαι αρκετά καλός και διάφορα τέτοια. Όταν μαζεύονται πολλά, μαζί με τα social media, τότε αρχίζει όλο αυτό να σε πληγώνει».

Ο Νόρις συνεχίζει λέγοντας πως η στήριξη της McLaren, σε συνδυασμό με το φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγείας, Mind, τον βοήθησε ιδιαίτερα να καταπολεμήσει τα συναισθήματά του. «Η Mind με βοήθησε απίστευτα, όπως επίσης κι άλλο κόσμο μέσα στη McLaren. Μιλώντας με τη McLaren, μιλώντας με ανθρώπους που έχω γύρω μου και φίλους που μπορώ να εμπιστευθώ, με έφεραν σε καλύτερη θέση. Είμαι πλέον πολύ χαρούμενος και απολαμβάνω αυτό που κάνω».

Ο Νόρις έρχεται από μια πολύ δυνατή εμφάνιση στη Ρωσία και ευελπιστεί να δείξει ανάλογο πρόσωπο στην Τουρκία, όπου θα διεξαχθεί ο επόμενος αγώνας της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!