H ABB λανσάρει τον ταχύτερο φορτιστή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων (vid)

H ABB λανσάρει τον ταχύτερο φορτιστή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων (vid)
Η ABB προχώρησε στην παρουσίαση του ταχύτερου μέχρι σήμερα φορτιστή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που μπορεί να παρέχει 100 χλμ αυτονομία σε λιγότερο από τρία λεπτά.

Ο ταχυφορτιστής Terra 360 της ABB, παρουσιάστηκε επίσημα και παρέχει τη μεγαλύτερη εμπειρία φόρτισης στην αγορά. Ο φορτιστής μπορεί να παρέχει ενέργεια σε τέσσερα διαφορετικά οχήματα ταυτόχρονα, με δυναμική κατανομή. Αυτό σημαίνει πως οι οδηγοί δεν θα περιμένουν στην ουρά, ώστε να έρθει η σειρά τους.

Η μέγιστη ισχύς φόρτισης του Terra 360 φτάνει τα 360 kW και είναι ικανό να φορτίσει οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μόλις 15 λεπτά. O χρόνος αυτός ποιλίκει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μοντέλου και το σύστημα φόρτισης που διαθέτει.

aab

Ο πρόεδρος της ABB E-mobility Division, Φρανκ Μουελόν, δήλωσε. «Με τις κυβερνήσεις στον κόσμο να νομοθετούν υπέρ της ηλεκτρικής κινητικότητας, η ανάγκη για δομές γρήγορης φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ειδικά για τους σταθμούς φόρτισης, είναι πιο υψηλή από ποτέ. Το Terra 360, με επιλογές φόρτισης που ποικίλουν ανάλογα τις ανάγκες του κάθε αυτοκινήτων, είναι το κλειδί να ενισχύσουμε την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την AAB, που ως πρωτοπόρος στη γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενεργοποίηση μιας κοινωνίας χαμηλών ρύπων».

Το Terra 360 θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στο τέλος του 2021, ενώ στις ΗΠΑ, στη Λατινική Αμερική και στην Ασία από το 2022. Ο ταχυφορτιστής είναι σχεδιασμένος να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες και τις προσδοκίες της ηλεκτροκίνησης και των οδηγών του σήμερα και του αύριο.

Η ABB μπήκε στον τομέα της ηλεκτροκίνησης πίσω στο 2010 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 460.000 φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε περισσότερες από 88 χώρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!