Ο Βασίλης Ορφανός μάς ξεναγεί στο ALIMOS CLASSIC MOTORBIKE SUNDAY (pics)

Βασίλης Ορφανός
Ο Βασίλης Ορφανός μάς ξεναγεί στο ALIMOS CLASSIC MOTORBIKE SUNDAY (pics)
Οι φίλοι της κλασικής μοτοσικλέτας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά πολλά και σπάνια μοντέλα.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον πεζόδρομο του Αλίμου το ΑLIMOS CLASSIC MOTORBIKE SUNDAY. Η άψογη συνεργασία της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μοτοσυκλέτας με τον Δήμο Αλίμου είχε αποτέλεσμα την παρουσίαση 135 κλασσικών μοτοσικλετών από τα μέλη της ομώνυμης λέσχης. Με σύμμαχο τον καταπληκτικό καιρό, την άριστη προετοιμασία και οργάνωση στο στήσιμο των κλασσικών μοτοσικλετών ανά κατηγορίες, σε συνδυασμό την πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση του κοινού με ελεύθερη είσοδο, το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν όλοι με έναν μεγάλο θαυμασμό.

ACMS

Το Gazzetta ήταν εκεί με την ομάδα της VOM με δύο μοτοσικλέτες, μία κλασσική πολεμική μηχανή ΒΜW R 12 του 1940 και μια άλλους είδους πολεμική αγωνιστική μοτοσικλέτα από τη συμμετοχή και τον τερματισμό στο Rally DAKAR το 2009 σε Αργεντινή-Χιλή με μια Honda XR 400 R HRC.

ACMS

Ο κόσμος ξεπέρασε τα 15.000 άτομα όλων των ηλικιών. Θαύμασαν από κοντά όλες τις μοτοσικλέτες της έκθεσης και συνομίλησαν με τους ιδιοκτήτες-κατόχους τους, ακούγοντας πολλές ιστορίες μιας άλλης εποχής και μιας άλλης Ελλάδας. Κάθε μοτοσικλέτα είχε μια ιστορία να πει και παρουσιάστηκαν πάρα πολύ σπάνια μοντέλα, που φωτογραφήθηκαν κατά κόρον. Όλες οι ηλικίες που παραβρέθηκαν θύμιζαν γιορτή. Μια σπάνια γιορτή που είχε πολλά να πει και να θυμίσει στους μεγαλύτερους και να μάθει στους νεότερους.

ACMS

Το κοινό θαύμασε μοτοσικλέτες όπως Ariel, Bianchi, BSA, BMW, Ducati, Floretta, Harley Danidson, Honda, Rubge, Kawasaki, Triumph, Norton, NSU, Morini, Moto Guzzi, MV Augusta, Suzuki, Solex, BMW ezzeta, BSA, Triumf, Zundapp KS 600, KS 750 Millitary, BMW R12, R75, R68, R25, R69, Yamaha κ.α.

ACMS

Μεγάλα ονόματα θρύλοι από τους Ελληνικούς αγώνες μοτοσικλέτας όπως Β. Γεωργακόπουλος, Β. Γουρουνάς, ονόματα από παλιούς αντιπροσώπους κλασσικών μοτοσικλετών όπως ο Δ. Παπουτσάς, και σύσσωμο το Προεδρείο της Λέσχης μαζί με τα μέλη της, έδωσαν το παρών σε αυτήν την ιδιαίτερη στατική έκθεση κλασσικών μοτοσικλετών. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή του Γιάννη Μπλουγουρά που ταξίδεψε οδικώς από τη Γερμανία στην Ελλάδα με την πολεμική του μοτοσικλέτα Zundapp KS 750 Military με σκοπό την συμμετοχή του στη Ρόδο στο Classic Trophy 2021. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ένας ηλικιωμένος κύριος από τον Βύρωνα, που ήρθε στην έκθεση, πλησίασε την R12 και αγγίζοντας την φανερά συγκινημένος άρχισε να μας λέει ιστορίες από την μεταπολεμική Ελλάδα του 1945.

Γεροντάκι

Οι θεατές, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας, έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους εκθέτες για αυτό το σπάνιο θέαμα που είδαν να ξετυλίγεται μπροστά τους. Τα εύσημα όμως και τα συγχαρητήρια ανήκουν και στην Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσυκλέτας, που πλέον συμπληρώνει 30 χρόνια ιστορίας. Μιας ιστορίας που ξεκίνησε το 1990 με αξιόλογες δράσεις. Σε όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας από μια παρέα ρομαντικών ανθρώπων που τους ένωσε η αγάπη για τις κλασσικές μοτοσικλέτες, φτάσαμε στο σήμερα. Τα μέλη της λέσχης ξεπερνούν τα 300, καταφέρνοντας να σώσουν και να ανακατασκευάσουν σπάνιες κλασσικές μοτοσικλέτες στην χώρα μας.

ACMS

Η λέσχη είναι πλέον μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Κλασσικού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας και της FIVA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστορικών Οχημάτων). Παράλληλα διοργανώνει σε ετήσια βάση πληθώρα εκδηλώσεων όπως το Classic Trophy που σε ένα μήνα θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, συμπόσια, καλλιστεία, καλλιτεχνικές βραδιές, ταξίδια και εξορμήσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Ταυτόχρονα πιστοποιεί κλασσικές μοτοσικλέτες, εκδίδει το περιοδικό «Κραδασμοί» για τα μέλη της και πραγματοποιεί δράσεις έντονου κοινωνικού χαρακτήρα, όπως αιμοδοσίες με τράπεζα αίματος, και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες.

ACMS

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη εκδήλωση στο πεζόδρομο του Αλίμου, και εις άλλα με υγεία. Β.Ο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!