Ο Κουαρταραρό απολαμβάνει την οδήγηση στο όριο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Κουαρταραρό απολαμβάνει την οδήγηση στο όριο
Ο αναβάτης της Yamaha, Φάμπιο Κουαρταραρό, απολαμβάνει το γεγονός πως πιέζει στο όριο τη μοτοσικλέτα του στους αγώνες, παρά την πρωτοπορία που έχει στο πρωτάθλημα.

Το GP Αγίου Μαρίνου, σημαδεύτηκε από το αγωνιώδες φινάλε, με τον Φάμπιο Κουαρταραρό να πιέζει μέχρι την τελευταία στιγμή για να πάρει τη νίκη. Έχοντας εξαιρετικό ρυθμό, ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha πίεσε τον Πέκο Μπανάια της Ducati, όμως δεν κατάφερε να τον κερδίσει.

Μετά τον αγώνα, ο Κουαρταραρό αποκάλυψε πως οδηγούσε στο όριο και λίγο έλλειψε ώστε να έχει πτώση σε πολλές περιπτώσεις. «Για να είμαι ειλικρινής, είχα τρεις ή τέσσερις περιπτώσεις, που παραλίγο να βρεθώ στο έδαφος. Μια στιγμή ο Τζακ βγήκε εκτός πίστα και βγήκα κι εγώ. Έχασα τελείως το μπροστινό και ο Πέκο πήρε μεγάλο πλεονέκτημα. Όταν ακολουθούσα τον Πέκο, στις στροφές 2, 3 και 13 ήμουν τελείως στο όριο. Ειλικρινά απολαμβάνω πάρα πολύ να οδηγώ έτσι. Όταν τον πλησίαζα, η ομάδα μου έλεγε πως έκοβα γρήγορα τη διαφορά. Αυτό μου έδινε κίνητρο να συνεχίσω. Το να τον πιάσω ήταν ένα βήμα, να τον περάσω ήταν πολύ δύσκολο. Είχε εξαιρετικές γραμμές και δεν μπόρεσα να τα καταφέρω».

Στη συνέχεια ο Κουαρταραρό δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του στο GP Αγίου Μαρίνου. «Φυσική η νίκη έχει διαφορετική βαρύτητα, αλλά για πρώτη φορά είμαι ευχαριστημένος με τη 2η θέση. Όχι για το πρωτάθλημα αλλά για το γεγονός πως τα έδωσα όλα. Στην αρχή του αγώνα μαχόμουν με τον Τζακ και τον Χόρχε λες και ήταν ο τελευταίος γύρος. Πέρασα τον Τζακ σε σημείο που δεν περίμενα ποτέ να το κάνω. Στον τελευταίο γύρο πίεζα πραγματικά στο όριο, αλλά ο Πέκο ήταν πολύ δυνατός. Ήταν φοβερός αγώνας και τον απόλαυσα».

Ο Κουαρταραρό έχει 48 βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών έναντι του Πέκο Μπανάια με 4 αγώνες να απομένουν.

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!