MotoGP Αγίου Μαρίνου FP3: Μάχη στα χιλιοστά Μπανάια και Κουαρταραρό

MotoGP Αγίου Μαρίνου FP3: Μάχη στα χιλιοστά Μπανάια και Κουαρταραρό
Έπειτα από μια ανατρεπτική Παρασκευή, ο καιρός έκανε το χατίρι στους αναβάτες, με τον Πέκο Μπανάια να είναι ο ταχύτερος στο FP3 και οι θέσεις στο Q2 οριστικοποιήθηκαν.

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα του Μιζάνο, με τον Πέκο Μπανάια, να φέρνει την Ducati στην κορυφή των χρόνων στο FP3. Ο καιρός ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με χθες, με τον ήλιο να παίζει κυρίαρχο ρόλο. Όμως η κατάσταση του οδοστρώματος δεν ήταν η ιδανική και τα χρονόμετρα αναμένεται να πέσουν κι άλλο στις κατατακτήριες δοκιμές.

Στη διαδικασία είχαμε πολλές πτώσεις, ιδιαίτερα στο τέλος της, όπου οι αναβάτες έκαναν πίεσαν στο όριο. Μάλιστα, μεγάλη έκπληξη ήταν ο Μάρκ Μάρκεθ, καθώς ο Ισπανός θα δοκιμαστεί από το Q1 στις κατατακτήριες.

Ο Πέκο Μπανάια όμως ήταν ο κυρίαρχος στο FP3 με χρόνο στο 1:31.936 για λογαριασμό της Ducati. O Ιταλός άφησε στη 2η θέση τον Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha για μόλις 0,039 δευτ. και η μεταξύ τους μάχη αναμένεται συναρπαστική στις κατατακτήριες. Ο Τζακ Μίλερ έδειξε τη δυναμική της Ducati παίρνοντας την 3η θέση στη διαδικασία και είναι στο παιχνίδι της pole position αργότερα μέσα στη μέρα.

Ο Ζοάν Μιρ συνέχυσε δυναμικά από τη φόρμα της Παρασκευής και ολοκλήρωσε στην 4η θέση με τη Suzuki γράφοντας ταχύτερο χρόνο στο 1:32.136. Πίσω του ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia, γράφοντας νέα ταχύτατη προσπάθεια και μόλις στο δεύτερο αγώνα του με την ομάδα είναι στο Q2. O Άλεξ Ρινς ήταν ξανά δυνατός και πήρε την 6η θέση στη διαδικασία.

Ακολούθησε ο Ζοάν Ζαρκό που έγραψε το 1:32.364 την τελευταία στιγμή για να πάρει την 7η θέση. Ο Πολ Εσπαργκαρό ήταν ο μοναδικός αναβάτης της Honda που ήταν εντός της πρώτης 10άδας, την οποία ολοκλήρωσαν οι Χόρχε Μαρτίν και Μικέλε Πίρο.

Ο Τακάκι Νακαγκάμι ήταν στην 11η θέση, όμως είδε τον ταχύτερο γύρο του που ήταν εντός των 10 ταχύτερων να ακυρώνεται, καθώς πέρασε από κίτρινες σημαίες. Ακόμα δύο Honda ακολούθησαν, με τον Στεφάν Μπράντλ να είναι ταχύτερος του Μάρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός έκανε μεγάλο λάθος στο τέλος και δεν κατάφερε να παλέψει για απευθείας πρόκριση στο Q2.

O Αλέις Εσπαργκαρό ήταν η αρνητική έκπληξη στη 16η θέση και θα δοκιμαστεί επίσης από το Q1. Απογοητευτική η εμφάνιση της KTM, με τον Μπράντ Μπίντερ να είναι ο ταχύτερος αναβάτης της στη 17η θέση. Ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε ξανά πτώση, ενώ ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ήταν ταχύτερος των Λούκα Μαρίνι, Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ντανίλο Πετρούτσι που έκλεισαν την κατάταξη.

Η δράση συνεχίζεται με το FP4 στις 14:30. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές στις 15:00.

Αποτελέσματα FP3 GP Αγίου Μαρίνου

gp Αγιου Μαρινου FP3

Image credit: Michelin Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!