MotoGP Αγίου Μαρίνου FP2: Ο Ζαρκό ταχύτερος στο βρεγμένο Μιζάνο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP Αγίου Μαρίνου FP2: Ο Ζαρκό ταχύτερος στο βρεγμένο Μιζάνο
Ο Ζοάν Ζαρκό ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που σημαδεύτηκε από την έντονη βροχόπτωση και την άσχημη πτώση του Ίκερ Λεκουόνα στο τέλος της διαδικασίας.

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα του Μιζάνο, όπου ο Ζοάν Ζαρκό πήρε την 1η θέση στο FP2 σε βρόχινες συνθήκες. H κατάσταση της πίστας ήταν όπως την αφήσαμε στο τέλος του FP1, κάτι που σημαίνει πως αύριο οι αναβάτες θα πιέσουν στο όριο στο FP3 ώστε να πάρουν την απευθείας πρόκριση στο Q2.

O καιρός θα παίξει το ρόλο του, καθώς οι προβλέψεις ως τώρα μόνο ακριβείς δεν έχουν αποδειχθεί. Όμως εάν βρέχει, τότε το πλεονέκτημα είναι με την ομάδα της Ducati. Η μοναδική τρομακτική στιγμή της ημέρας ήταν όταν ο Ίκερ Λεκουόνα είχε άσχημη πτώση στο δεύτερο μισό της διαδικασίας στις στροφές 1 και 2, όμως όπως φαίνεται δεν είχε σοβαρό τραυματισμό.

O Ζοάν Ζαρκό στα τελευταία 5 λεπτά με βρόχινα ελαστικά έγραψε το 1:42.097 και πήρε την 1η θέση στη διαδικασία, στέλνοντας το μήνυμά του για το υπόλοιπο τριήμερο. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Πέκο Μπανάια για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, όντας όμως μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον οδηγό της Pramac. O Ιταλός έρχεται φουριόζος από την Αραγκόν και θέλει μια δυνατή εμφάνιση και στο Μιζάνο. Πίσω τους ολοκλήρωσε ο Τζακ Μίλερ, γράφοντας το 1:42.719, όμως σημείωσε την ταχύτερη επίδοσή του αρκετά νωρίς στη διαδικασία. Όμως αυτό δεν τον απέτρεψε από το να ολοκληρώσει το 1-2-3 για την Ducati.

O Zοάν Μιρ στο τέλος της διαδικασίας πήρε την 4η θέση σε μια πολύ θετική ημέρα για τον ίδιο και τη Suzuki. O Μάρκ Μάρκεθ είχε μια απροβλημάτιστη ημέρα με μηδέν πτώσεις και στο βρεγμένο πήρε την 5η θέση στο FP2 με το 1:42.921. Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα έκανε μια πολύ καλή επίδοση και ήταν στην 6η θέση στα αποτελέσματα της διαδικασίας.

Ο πάντα δυνατός στη βροχή, Ντανίλο Πετρούτσι, ήταν στην 7η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Αλέις Εσπαργκαρό ως ο ταχύτερος αναβάτης της Aprilia, Ίκερ Λεκουόνα και Άλεξ Μάρκεθ.

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση των Yamaha στο FP2. Ταχύτερος αναβάτης στην M1 ήταν ο Φράνκο Μορμπιντέλι στη 13η θέση με ταχύτερο χρόνια 1,7 δευτ. πιο αργό από του Ζαρκό. Χαμηλή πτήση και για τον Χόρχε Μαρτίν στη 15η θέση, ενώ ο πρωτοπόρος του FP1, Μάβερικ Βινιάλες περιορίστηκε στη 17η θέση.

Εάν βρέχει και στο FP3, τότε σημαίνει πως οι 10 ταχύτεροι αναβάτες του FP1 θα είναι απευθείας στο Q2 στις κατατακτήριες. Το FP3 είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο στις 10:55 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα.

Αποτελέσματα FP2 GP Αγίου Μαρίνου

gp

Image credit: Michelin Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!