O Κουαρταραρό θεωρεί το Αραγκόν τη χειρότερη πίστα του

O Κουαρταραρό θεωρεί το Αραγκόν τη χειρότερη πίστα του
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό πιστεύει πως το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα του Αραγκόν θα είναι από τα δυσκολότερα φέτος, όμως θέλει να βελτιώσει έναν πολύ σημαντικό τομέα στην οδήγησή του.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ετοιμάζεται για το GP Αραγονίας, έχοντας ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στη βαθμολογία οδηγών έναντι του δεύτερου Ζοάν Μιρ της Suzuki. Ο Γάλλος έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο GP Μ. Βρετανίας στην πίστα του Σίλβερστον και κατέκτησε μια άκρως σημαντική νίκη, την υπ' αριθμόν 5 μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν.

Με 6 αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η διαφορά των 65 βαθμών που έχει φτιάξει είναι πολύ μεγάλη. Όμως ο ίδιος εστιάζει την προσοχή του σε κάθε αγώνα ξεχωριστά, ακολουθώντας μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στο φετινό πρωτάθλημα.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με το GP Αραγονίας, ο Κουαρταραρό δήλωσε. «Το Αραγκόν είναι πιθανότατα η χειρότερη πίστα, όχι για τη Yamaha αλλά για εμένα. Έχω την ταχύτητα εκεί, πήρα pole position πέρυσι, όμως δεν ήμουν ποτέ σταθερός. Οπότε αυτό πρέπει να διορθωθεί. Θέλω να μάθω σε αυτή την πίστα και να βελτιωθώ».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Μάσιμο Μερεγκάλι, παραδέχθηκε πως η Yamaha θα έχει μειονέκτημα στο Αραγκόν. «Γνωρίζουμε πως αυτή η πίστα δεν ευνοεί τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας μας. Όμως ούτε η Αυστρία βοηθούσε και ο ρυθμός του Φάμπιο ήταν αρκετός ώστε να παλέψει για το βάθρο. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τις κορυφαίες θέσεις. Θα χρειαστεί να κάνουμε σκληρή δουλειά, αλλά είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση».

Το GP Αραγονίας είναι προγραμματισμένο για τις 10-12 Σεπτεμβρίου. Μην χάσετε όλη τη δράση του 13ου αγώνα της σεζόν στο Gazzetta.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!