Volvo XC40 Recharge T5 – Peugeot 3008 GT Hybrid4: Κόντρα με ρεύμα!

Γιώργος Βαρίνος
Volvo XC40 Recharge T5 – Peugeot 3008 GT Hybrid4: Κόντρα με ρεύμα!
Ο πρωταθλητής των πωλήσεων της κατηγορίας των plug-in υβριδικών από τη Volvo, συναντάται με το διεκδικητή της Peugeot -με τον τελευταίο μάλιστα στην τετρακίνητη εκδοχή του.

Το κοινό έχει αποφασίσει ότι το νέο Volvo XC40 Recharge T5 είναι επί του παρόντος ο απόλυτος κυρίαρχος της κατηγορίας των plug-in υβριδικών. Από τα τέλη του 2020 έως και σήμερα, το μικρότερο SUV της σουηδικής μάρκας φιγουράρει στην πρώτη ή στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, ενώ για όλο το πρώτο 7μηνο του 2021 είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος.
Όχι πολύ πίσω, το λιοντάρι της Peugeot παρατηρεί υπομονετικά τη λεία του, με στόχο ένα λουκούλλειο εμπορικά γεύμα, καθώς σταδιακά κερδίζει θέσεις όλο το 2021 και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση της κατηγορίας του όσον αφορά στις ταξινομήσεις, το ίδιο διάστημα.
Λεία και θηρευτής, πρωταθλητής και διεκδικητής: όποιο σχήμα και αν επιλέξετε, το βέβαιο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δύο εξαιρετικά σημαντικά μοντέλα.
Παρότι προσωπικά δεν είμαι λάτρης των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, καθώς θεωρώ ότι οι συμβιβασμοί που απαιτούν είναι μεγαλύτεροι από τις ελευθερίες που -υποτίθεται ότι- προσφέρουν, έχουν αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα που έλκουν μεγάλο μέρος οδηγών -εταιρικών κυρίως αυτοκινήτων.
Ένα από αυτά είναι σίγουρα η ισχύ τους. Στην προκειμένη περίπτωση, 262 ίπποι από τη συνδυαστική λειτουργία κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικού στο Volvo και 300 στο Peugeot. Νούμερα που παραπέμπουν σε αμιγώς σπορ κατασκευές, κάτι που όμως τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν είναι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

τττ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!