H BMW φέρνει την ηλεκτρική κινητικότητα στους δύο τροχούς (pics)

H BMW φέρνει την ηλεκτρική κινητικότητα στους δύο τροχούς (pics)
Με το Concept CE 02, η BMW Motorrad παρουσιάζει μια νέα ερμηνεία της έξυπνης, αστικής κινητικότητας, λίγες μέρες πριν από τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021.

Η ιδέα του ηλεκτρικού οχήματος Concept CE 02, που δεν είναι ούτε μία κλασική μοτοσικλέτα ούτε και σκούτερ, έρχεται να συνθέσει μια συναρπαστική και ιδιαίτερα συναισθηματική προσφορά στον τομέα της κινητικότητας.

«Με την πρώτη ματιά, υπάρχουν λίγα πράγματα στο BMW Motorrad Concept CE 02 που παραπέμπουν στα τυπικά στοιχεία της BMW Motorrad - είναι κάτι εντελώς νέο. Θέλουμε να προσπαθήσουμε για κάτι καινοτόμο και να είμαστε πρωτοπόροι – και αυτό το έχουμε ήδη αποδείξει με διάφορα projects στο παρελθόν. Το Concept CE 02 διαθέτει νέες αναλογίες και σύγχρονες μορφές κινητικότητας ενταγμένες σε ένα αστικό περιβάλλον. Επιπλέον, θέλαμε να επιτύχουμε ένα επίπεδο σχεδιαστικής καινοτομίας που ουδέποτε είχαμε σε τέτοιο βαθμό στο παρελθόν. Η απλή χρήση ήταν σημαντική, αλλά πάνω από όλα καθοριστικό ήταν το συναισθηματικό στοιχείο, καθώς και η απόλαυση κατά την οδήγηση», εξηγεί ο επικεφαλής της BMW Motorrad, Έντγκαρ Χάινριχ.

Bmw concepc ce 02

Με τις συμπαγείς διαστάσεις και τις νεανικές αναλογίες του, απευθύνεται επίσης σε μια νέα ομάδα αγοραστών ηλικίας 16 ετών και άνω, που δεν έχουν οδηγήσει μοτοσικλέτα στο παρελθόν, αλλά είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, στην έξυπνη τεχνολογία και, κυρίως, στο συνδυασμό της κινητικότητας με τη διασκέδαση. Ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα που ζυγίζει περίπου 120 κιλά, το BMW Motorrad Concept CE 02 είναι ιδανικό για αστική χρήση, προσφέροντας απόλαυση, πρακτικότητα και στυλ στις καθημερινές διαδρομές. Η ισχύς των 11 kW και η μέγιστη ροπή που είναι άμεσα διαθέσιμη από στάση, επιτρέπουν γρήγορη επιτάχυνση ανάμεσα στα φανάρια. Η τελική ταχύτητα των 90 km/h και η αυτονομία των 90 km διευκολύνουν την μετάβαση από το σημείο Α στο Β, ακόμη και σε συνθήκες έντονου κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη.

Η συνολική σχεδίαση του δικύκλου αποκαλύπτει τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του BMW Motorrad Concept CE 02 με την πρώτη ματιά. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα προσιτό δίκυκλο για όσους θέλουν να κινούνται και να είναι ανεξάρτητοι», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μπούκαν, ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW Motorrad. «Το BMW Motorrad Concept CE 02 είναι ένας αξιόπιστος σύντροφος σε καθημερινή βάση. Το αγαπάς γιατί είναι πάντα εκεί για σένα, απλό στη λειτουργία - ακόμα κι αν πότε – πότε δεν το προσέχεις όσο πρέπει. Και υπάρχουν αυτοκόλλητα, ταινίες και άλλες λεπτομέρειες εξατομίκευσης που προδίδουν ότι ανήκει σε εσάς. Ενσαρκώνει τη νεανική ελευθερία και ένα ξέγνοιαστο πνεύμα – σαν skateboard σε δύο τροχούς».

bmw concept

Οι χαρακτηριστικές αναλογίες όχι μόνο επιτρέπουν μια πολύ ευέλικτη εμπειρία οδήγησης, αλλά έχουν επίσης ως στόχο να ενθαρρύνουν τους μη μοτοσικλετιστές να ανέβουν σε αυτό και να το οδηγήσουν.

Η ενιαία σέλα αντικατοπτρίζει την ευελιξία του πρωτοτύπου. Είτε γέρνει προς τα πίσω με τα πόδια μπροστά, είτε προς τα εμπρός με τα πόδια στα πίσω μαρσπιέ ή, φυσικά, με δύο άτομα. Ο αναβάτης έχει πολυάριθμες επιλογές στη σέλα, καθώς δεν απαιτείται πεντάλ φρένου, λόγω της ηλεκτρικής κίνησης. Επιπλέον, ο ελεύθερος χώρος μεταξύ της σέλας και του πλαισίου προσφέρει χώρο για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων. Στο εμπρός τμήμα της σέλας, υπάρχουν δύο εύκαμπτες ταινίες σε πετρόλ χρώμα σε σχήμα Χ, προσαρτημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπουν την άνετη τοποθέτηση μικρότερων αντικειμένων. Επιπλέον χώρος αποθήκευσης παρέχεται από τις βάσεις των εμπρός μαρσπιέ.

dfawsf

Στο εμπρός μέρος το φως παρέχεται από έναν τετράγωνο, μαύρο προβολέα με τέσσερα διακριτικά στοιχεία LED. Το πίσω φως περιλαμβάνει δύο μικρά, ημιδιαφανή φύλλα LED που εδράζονται αριστερά και δεξιά από τη σέλα. Σε επίπεδο χρωμάτων, το BMW Concept CE 02 διαθέτει μαύρη και ασημί απόχρωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!