GP Βελγίου FP2: Οριακά ταχύτερος ο Φερστάπεν με έξοδο στο τέλος

GP Βελγίου FP2: Οριακά ταχύτερος ο Φερστάπεν με έξοδο στο τέλος
O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος στην επεισοδιακή δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, λίγα χιλιοστά μπροστά από τις Mercedes, ενώ τόσο ο Ολλανδός όσο και ο Σάρλ Λεκλέρ είχαν έξοδο και επαφή με τα προστατευτικά ελαστικά.

Η δράση για το GP Βελγίου συνεχίστηκε στη θρυλική πίστα του Σπα, με τον Μαξ Φερστάπεν να κυριαρχεί. H 60λεπτη διαδικασία ξεκίνησε με την πίστα βρεγμένη, έπειτα από έντονη βροχόπτωση. Όμως οι συνθήκες άλλαξαν γρήγορα, ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του και στέγνωσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Στο δεύτερο μισό της διαδικασίας όμως είχαμε δύο φορές την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας, κάτι το οποίο εμπόδισε τις ομάδες να ολοκληρώσουν τα προγράμματά τους.

Η πρώτη κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της με 17 λεπτά να απομένουν στο ρολόι, όταν ο Σάρλ Λεκλέρ έχασε τον έλεγχο στη στροφή 6. Ο Μονεγάσκος είχε επαφή με τα προστατευτικά ελαστικά και διέλυσε το εμπρός μέρος της Ferrari του.

Η δεύτερη κόκκινη σημαία ολοκλήρωσε τη διαδικασία όταν ο Φερστάπεν έχασε το πίσω μέρος στην έξοδο της στροφής 6 και διέλυσε την πίσω δεξιά ανάρτηση της RB16B.

Η απάντηση του Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν έγραψε τον ταχύτερο χρόνο με τη μαλακή γόμα και πήρε την 1η θέση με 1:44.472. Η επίδοσή του ήταν κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από αυτή του Μπότας στο FP1. Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes πήρε μάλιστα τη 2η θέση, όντας 0,041 δευτ. πίσω από τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull Racing. O Λιούς Χάμιλτον ανέκαμψε από τη 18η θέση του πρωινό σκέλους και ολοκλήρωσε στην 3η, με ταχύτερο χρόνο στο 1:44.544.

Η διαφορά ανάμεσα σε Red Bull Racing και Mercedes είναι μικρότερη από μισό δέκατο, αλλά οι ρυθμίσεις των μονοθεσίων έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Η τελική ταχύτητα των Γερμανών στις ευθείες είναι εντυπωσιακή, ενώ το δεύτερο κομμάτι του Σπα, που απαιτεί καλή αεροδυναμική απόδοση, είναι το δυνατό σημείο των «ταύρων». Οι δύο οδηγοί της Mercedes ήταν οι μοναδικοί στην πρώτη 10άδα όπου σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο τους με τη μεσαία γόμα ελαστικών.

Στην 4η θέση του FP2 ολοκλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine, με τον Ισπανό να είναι μόλις 0,012 δευτ. ταχύτερος του Πιέρ Γκασλί με την AlphaTauri. Η διαφορά τους ήταν μικρότερη από μισό δευτερόλεπτο σε σύγκριση με τον Φερστάπεν, με τους δύο να ολοκληρώνουν θετικά την πρώτη μέρα στο GP Βελγίου. Ο Λανς Στρόλ ολοκλήρωσε στην 6η θέση της κατάταξης, επιβεβαιώνοντας την ταχύτητα της Aston Martin στη συγκεκριμένη πίστα.

Ο Εστεμπάν Οκόν πήρε την 7η θέση με μια πολύ καλή προσπάθεια και χρόνο 1:45.302, μόλις 0.034 δευτ. μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ με τη δεύτερη Aston Martin. O Λάντο Νόρις έφερε τη McLaren στην 9η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Σέρτζιο Πέρεζ, 0,932 δευτ. μακριά αό τον teammate του. Στην πρώτη 10άδα είδαμε 6 διαφορετικές ομάδες.

Ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Ferrari στο FP2, ολοκληρώνοντας στην 11η θέση. Ακολούθησε ο Γιούκι Τσουνόντα, μπροστά από τις δύο Alfa Romeo των Αντόνιο Τζοβινάτσι και Κίμι Ράικονεν.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο είχε μέτρια δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, ολοκληρώνοντας στη 15η θέση, μπροστά από τις δύο Williams των Νικολάς Λατίφι και Τζόρτζ Ράσελ. Ο Σάρλ Λεκλέρ ήταν μόλις στη 18η θέση μετά και την έξοδό του, ενώ ο Νικίτα Μαζέπιν ήταν ταχύτεροςτον Μικ Σουμάχερ και στο FP2.

H δράση συνεχίζεται στο GP Βελγίου με το FP3 το Σάββατο στις 13:00.

Αποτελέσματα FP2 GP Βελγίου

GP Βελγίου FP2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!