Ο Βινιάλες θα κάνει ντεμπούτο με την Aprilia σε δοκιμές στο Μιζάνο

Κώστας Παστρίμας
Ο Βινιάλες θα κάνει ντεμπούτο με την Aprilia σε δοκιμές στο Μιζάνο
Ο Μάβερικ Βινιάλες θα οδηγήσει για πρώτη φορά τη μοτοσικλέτα της Aprilia σε ιδιωτικές δοκιμές στην πίστα του Μιζάνο.

Μετά το πολύκροτο διαζύγιο με τη Yamaha, ο Μάβερικ Βινιάλες ετοιμάζεται για τη νέα φάση της καριέρας του με την ομάδα της Aprilia, στην οποία ανακοινώθηκε ότι θα τρέχει το 2022. Καθώς η διακοπή της συνεργασίας του Ισπανού με τη Υamaha έχει άμεση ισχύ, στην Aprilia δεν έχασαν χρόνο και οργάνωσαν ένα διήμερο δοκιμών στην πίστα του Μιζάνο για να μπορέσει ο Βινιάλες να εξοικειωθεί με την RS-GP. Οι δοκιμές αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου.

Ο CEO της Aprilia, Μάσιμο Ριβόλα, δήλωσε: «Από τεχνική σκοπιά, πάντα είναι συναρπαστικό να ακούς τις εντυπώσεις ενός αναβάτη που οδηγεί τη μοτοσικλέτα για πρώτη φορά. Ειδικά από έναν πρωταθλητή σαν τον Μάβερικ, τον οποίο καλοσωρίζουμε στην οικογένεια της Aprilia. Προφανώς, η πρώτη προσέγγιση αφορά μια ιδιαίτερη φάση προσαρμογής, όσον αφορά την εργονομία και το στήσιμο, που ξέρουμε ότι είναι διαφορετική για κάθε αναβάτη. Είμαι βέβαιος όμως ότι το ταλέντο και η ταχύτητα του Μάβερικ θα έρθουν αμέσως στο προσκήνιο και ανυπομονώ να ξεκινήσει η συνεργασία μας».

Ο σκοπός των δοκιμών στο Μιζάνο είναι να αξιολογηθεί το κατά πόσον ο Βινιάλες είναι έτοιμος να ανέβει αμέσως στη μοτοσικλέτα της Aprilia και να τρέξει στον επόμενο αγώνα του MotoGP στο Άραγκον, που είναι προγραμματισμένος για τις 10-12 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!