Ο Μπανάια ποντάρει στη σταθερότητά του για να μειώσει τη διαφορά στη βαθμολογία

Ο Μπανάια ποντάρει στη σταθερότητά του για να μειώσει τη διαφορά στη βαθμολογία
Ο Πέκο Μπανάια θέλει να συνεχίσει το σερί καλών φετινών εμφανίσεων, καθώς ψάχνει την πρώτη του νίκη στο MotoGP.

O αναβάτης της Ducati Πέκο Μπανάια πραγματοποίησε πολύ ικανοποιητική εμφάνιση στο GP Αυστρίας, όπου κατέκτησε τη 2η θέση. Η βροχή έφερε τα πάνω κάτω στο Grand Prix και οδήγησε τον Ιταλό στα pit για αλλαγή σε μοτοσικλέτα με βρόχινα ελαστικά, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ τον Μπράντ Μπίντερ που τόλμησε να μείνει έξω με σλικ και να φτάσει στη νίκη.

Ο Μπανάια δεν έχει κατακτήσει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα του MotoGP, κάτι το οποίο θέλει να αλλάξει. Με τη μάχη του πρωταθλήματος να κορυφώνεται, δεν θέλει να αφήσει τον αναβάτη της Yamaha, Φάμπιο Κουαρταραρό, να ξεφύγει περισσότερο στη βαθμολογία.

Στο πλαίσιο του GP Μ. Βρετανίας, ο Μπανάια τόνισε πως στοχεύει στη σταθερότητά του ώστε να μπει εκ νέου στο παιχνίδι του τίτλου. «Στον προηγούμενο αγώνα φτάσαμε και πάλι πολύ κοντά στη νίκη. Αυτό δείχνει πως κάνουμε σωστή δουλειά. Είμαστε στη 2η θέση στη βαθμολογία και έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να είμαστε σταθεροί και να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τη διαφορά από την κορυφή. Το Σίλβερστον δεν βολεύει τη μοτοσυκλέτα μας όπως το Red Bull Ring, όμως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ο καιρός μπορεί να παίξει επίσης το ρόλο του στο Σίλβερστον, κάτι το οποίο λειτουργεί υπέρ της Ducati και κατά της Yamaha. Ο Μπανάια βρίσκεται στην 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών και ισοβαθμεί με τον Ζοάν Μιρ στους 134 βαθμούς.

Image credit: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!