Ο Βαλεντίνο Ρόσι αποχωρεί από το MotoGP!

Κώστας Παστρίμας
Ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε στην Αυστρία ότι θα σταματήσει να τρέχει στο MotoGP στο τέλος της χρονιάς.

Σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου από το Red Bull Ring, ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει να τρέχει στο MotoGP μετά το τέλος της φετινής χρόνιας. Με αυτόν το τρόπο μπαίνουν οι τίτλοι τέλους σε μια καριέρα που κράτησε 25 χρόνια και διαμόρφωσε μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Ρόσι έχει τρέξει στην καριέρα του σε 363 αγώνες στο MotoGP και έχει κατακτήσει 7 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία και 9 φορές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες. Αν συνυπολογίσουμε και τις νίκες του στα 125cc και στα 250cc, έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου 115 φορές, 89 από αυτές στην κατηγορία MotoGP.

Στη συνέντευξη αυτή ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να τρέχει σε αγώνες, αλλά θα περάσει από τους δύο στους τέσσερις τροχούς και από του χρόνου θα τρέχει σε αγώνες αυτοκινήτων. Είπε επίσης ότι είχε προσφορά να τρέξει και του χρόνου στο MotoGP με την δική του ομάδα, την VR46, αλλά αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει από τους αγώνες μοτοσικλέτας.

Ο Ρόσι, χαμογελαστός, είπε λίγα λόγια στη συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε σε προφανώς φορτισμένο κλίμα και την παρακολουθούσε όλος ο κόσμος του MotoGP, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Dorna, Καρμέλο Εσπελέτα.

«Γεια σε όλους. Νιώθω συγκινημένος και λίγο αμήχανα εδώ. Χρειάζομαι ένα τραπέζι, τουλάχιστον (καθόταν απλώς σε ένα σκαμνί μπροστά στις κάμερες). Είχα πει ότι νωρίτερα μέσα στη σεζόν θα πάρω την απόφασή μου για του χρόνου μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Αποφάσισα να σταματήσω στο τέλος της χρονιάς και δυστυχώς αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν ως οδηγός του MotoGP. Είναι δύσκολο και μια πολύ λυπηρή στιγμή γιατί είναι πολύ δύσκολο να λέω ότι του χρόνου δεν θα τρέχω με μοτοσικλέτες. Το κάνω αυτό για περίπου 30 χρόνια και έτσι η ζωή μου του χρόνου θα αλλάξει από αυτήν την άποψη. Παρόλα αυτά, ήταν σπουδαία, το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι και ήταν πραγματικά πολύ διασκεδαστικό. Πέρασα 25 ή 26 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν σπουδαία και είχα μιαν αξέχαστη στιγμή με όλη την ομάδα, όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για εμένα. Δεν έχω πολλά να πω, μόνο αυτό».

Μείνετε συνδεμένοι ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες...