Η Formula 1 θα κάνει χειμερινές δοκιμές σε δύο πίστες το 2022

Η Formula 1 θα κάνει χειμερινές δοκιμές σε δύο πίστες το 2022
Η Formula 1 σκοπεύει να διεξάγει περισσότερες χειμερινές δοκιμές την επόμενη σεζόν, ώστε οι ομάδες να προετοιμαστούν κατάλληλα με τα νέα τους μονοθέσια.

Το 2021 η Formula 1 είχε το μικρότερο αριθμό ημερών για χειμερινές δοκιμές στη σύγχρονη ιστορία της. Οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους μόλις τρεις ημέρες στην πίστα του Μπαχρέιν, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της σεζόν.

Οι σημαντικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς που ήταν προγραμματισμένες για το 2021 πήραν παράταση για το 2022 λόγω της πανδημίας της Covid-19. Ως αποτέλεσμα τα μονοθέσια φέτος δεν είχαν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι και για εξοικονόμηση κόστους οι τρεις ημέρες χειμερινών δοκιμών ήταν η λύση που επέλεξαν οι ομάδες.

Το 2022 όμως τα δεδομένα αλλάζουν και η νέα εποχή της Formula 1 πλησιάζει. Τα μονοθέσια θα αλλάξουν αρκετα, με την προετοιμασία των ομάδων να είναι κρίσιμη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλες οι ομάδες έχουν στρέψει από τις αρχές του 2021 την προσοχή τους στο 2022.

Από το τέλος της περασμένης σεζόν, είχαν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες ημέρες δοκιμών την επόμενη σεζόν. Έτσι, η Formula 1 προγραμματίζει 6 ή 8 ημέρες δοκιμών την επόμενη χρονιά όπως αναφέρει το motorsportweek.com.

Δοκιμές σε δύο διαφορετικά σιρκουί

Μάλιστα σκοπεύει να διεξάγει τις δοκιμές στη Βαρκελώνη και το Μπαχρέιν. Το πρώτο τεστ αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, μια πίστα που αποτελεί ιδανικό προορισμό για να δοκιμάσουν τα μονοθέσιά τους.

Το δεύτερο τεστ του 2022 αναμένεται να διεξαχθεί δύο εβδομάδες αργότερα στο Μπαχρέιν. Η τοποθεσία είναι ιδανική για τη Formula 1, καθώς αναμένεται να αποτελέσει τον εναρκτήριο αγώνα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να ακολουθήσει το Μπαχρέιν, καθώς επιθυμεί να βρίσκεται στο πρόγραμμα αρκετά νωρίς την επόμενη σεζόν.

Τελευταία φορά που είδαμε τις χειμερινές δοκιμές να διεξάγονται σε δύο διαφορετικές πίστες ήταν πίσω στο 2015. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στα τέλη της φετινής σεζόν.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!