Ο Ντάνι Πεδρόσα θα τρέξει στη Στυρία με KTM

Ο Ντάνι Πεδρόσα θα τρέξει στη Στυρία με KTM
O Ντάνι Πεδρόσα θα κάνει την επιστροφή του στο MotoGP στον ερχόμενο αγώνα ως wildcard συμμετοχή όπως ανακοίνωσε η KTM.

Το GP Στυρίας θα είναι ιδιαίτερο για το MotoGP, καθώς ο Ντάνι Πεδρόσα θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε αγωνιστικό τριήμερο μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση. Ο 35χρονος Ισπανός αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα με τη Honda και τελευταίος του αγώνας ήταν το GP Βαλένθιας το 2018.

Έκτοτε, είναι ο επίσημος δοκιμαστής της KTM η οποία έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία να του δώσει αγωνιστική μοτοσικλέτα να τρέξει σε αγώνα. Ο Πεδρόσα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της RC16, η οποία κατέκτησε τρεις νίκες το 2020 και φέτος μία δια χειρός Μιγκέλ Ολιβέιρα στο GP Βαρκελώνης.

«Έχει περάσει πολύς καιρός από τον τελευταίο μου αγώνα και η ψυχολογία ενός Grand Prix είναι πολύ διαφορετική από τις δοκιμές», δήλωσε ο Πεδρόσα. «Ο στόχος μας είναι να δοκιμάσουμε πράγματα που έχουμε στις δοκιμές σε συνθήκες αγώνα. Θέλω να κατανοήσω τα ερωτήματα των αναβατών μας στις διαδικασίες και σε τεχνικό επίπεδο. Είναι δύσκολο να μιλήσω για τις προσδοκίες μου μετά από τόσο καιρό μακριά από αγώνες. Μπορεί όλα με ένα κλικ να επανέλθουν αλλά μπορεί και όχι. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω όσο περισσότερο μπορώ».

Ο Πεδρόσα επιστρέφει στο GP Στυρίας, στον πρώτο εκ των δύο συνεχόμενων αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στην πίστα του Red Bull Ring. Το 2020 αυτή ήταν μια πολύ δυνατή πίστα για την ομάδα, καθώς κατέκτησε την πρώτη της pole position με τον Πολ Εσπαργκαρό και τη νίκη με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα.

Προς ώρας δεν υπάρχει ενημέρωση αν η wildcard συμμετοχή του Πεδρόσα θα είναι μόνο για τη Στυρία ή θα τον δούμε ξανά μέσα στη σεζόν.

Image credit: Red Bull KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!