Στα 160 δισ. η συνεισφορά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην παγκόσμια οικονομία

Στα 160 δισ. η συνεισφορά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην παγκόσμια οικονομία
Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), η βιομηχανία των motorsport παράγει τεράστια κέρδη αλλά και θέσεις εργασίας

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA) παρουσίασε έρευνα στην οποία αναφέρει πως το οικονομικό αντίκτυπο των αγώνων στην παγκόσμια οικονομία είναι 159,2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Η ομοσπονδία ανέθεσε την έρευνα στην EY-Parthenon, η οποία ανέλυσε το οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου της FIA στο Μονακό την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 και αποκάλυψε τη σημασία που έχει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά νούμερα.

Το χρώμα του χρήματος στα motorsport

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ενισχύει την παγκόσμια οικονομία με 159,2 δισεκατομμύρια το χρόνο και απασχολεί 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλες του τις μορφές. Οι εθελοντές βοηθοί των αγώνων ανέρχονται στις 302.000 σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις.

Συνολικά οι συμμετέχοντες σε αγωνιστικά event παγκοσμίως ανέρχονται στα 2,7 εκατομμύρια άτομα. Μεταξύ αυτών είναι οι συμμετέχοντες, οι διοργανωτές, οι υπεύθυνοι της πίστας, οι αγωνοδίκες και οι εθελοντές. Κάθε χρόνο διεξάγονται 60.700 αγώνες ανάμεσα σε 7.200 εγκαταστάσεις και πίστες. Ο αριθμός των τοπικών πιστών σε πόλεις του κόσμου ανέρχεται στις 21.600.

Η EY-Parthenon βασίστηκε σε παραπάνω από 20.000 έρευνες αγοράς, με τοπικές επιχειρήσεις, πίστες, κατόχους εμπορικών δικαιωμάτων, διοργανωτές, φορείς της FIA και διευθυντές ομάδων να συμμετέχουν επίσης στην έρευνα.

Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, ήταν εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα της έρευνας. «Η έρευνα αποκαλύπτει πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ενισχύει την παγκόσμια οικονομία με 160 δισ. το χρόνο. Ο αριθμός αυτός είναι εξωπραγματικός και αποδεικνύει πως το σπορ μπορεί να συνεισφέρει ακόμα και σε μια περίοδο πανδημίας».

Τα ευρήματα της έρευνας είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά αν ληφθεί υπόψη ότι αυτή πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο ιδιαίτερα αρνητική για τον αθλητισμό, υπό την επίδραση της Covid-19.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!