Κουαρταραρό: «Φέτος οδηγώ σαν θηρίο»

Κουαρταραρό: «Φέτος οδηγώ σαν θηρίο»
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό παραδέχθηκε πως κατά τη διάρκεια του 2021 έπρεπε να προσαρμόσει το οδηγικό του στυλ στη Yamaha M1.

To φετινό πρωτάθλημα του MotoGP εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τον Φάμπιο Κουαρταραρό, ο οποίος προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών. Στους 9 πρώτους αγώνες έχει κατακτήσει 4 νίκες και βρίσκεται στο καλοκαιρινό διάλειμμα διάρκειας 5 εβδομάδων και ξεκουράζεται για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Η διαφορά του στη βαθμολογία από τον δεύτερο Ζοάν Ζαρκό είναι στους 34 βαθούς. Ο τρίτος της βαθμολογίας, Πέκο Μπανάια είναι 47 βαθμούς πίσω από τον Γάλλο της Yamaha, o οποίος έχει και το μομέντουμ με το μέρος του.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο motorsport.com, ο Κουαρταραρό εξήγησε πως έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της μοτοσυκλέτας του. Μάλιστα, εξηγεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο πως οδηγεί στο 2021.

«Πιστεύω πως κάθε αναβάτης πρέπει να προσαρμόζεται στη μοτοσυκλέτα που οδηγεί. Οδηγώ πολύ διαφορετικά φέτος, δεν είναι ακριβώς φυσικό αλλά λειτουργεί σωστά. Νιώθω το όριο, νιώθω πως μπορώ να πάω πολύ γρήγορα και πηγαίνει περίφημα αυτό. Το 2019 ήταν ακριβώς το ίδιο και προς το παρόν είμαι απόλυτα προσηλωμένος στη μοτοσυκλέτα μου. Συνήθως προσπαθούσα να μπω πολύ γρήγορα στη στροφή. Τώρα είμαι σαν θηρίο, προσπαθώ να φρενάρω πολύ αργά και διαφορετικά. Σκεφτόμουν όμως και τη μοτοσυκλέτα. Σε κάποιες πίστες όπως της Γερμανίας αν πήγαινα γρήγορα δεν θα έστριβα ποτέ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φετινή του σεζόν. «Η φετινή σεζόν είναι φανταστική. Δυστυχώς είχαμε προβλήματα στη Χερέθ και στη Βαρκελώνη. Είμαστε όμως γρήγοροι παντού, είτε σε πίστες όπως της Γερμανίας ή σε βρόχινες συνθήκες όπως στο Λε Μαν. Είμαι πολύ χαρούμενος για το πρώτο μισό της σεζόν».

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!