Αλλαγές στην πίστα του Άμπου Ντάμπι (pic)

Αλλαγές στην πίστα του Άμπου Ντάμπι (pic)
Η Formula 1 θα συναντήσει μια διαφοροποιημένη πίστα στο Άμπου Ντάμπι για το φινάλε της φετινής σεζόν.

Δύο πολύ σημαντικές αλλαγές αναμένεται να δούμε στο σιρκουί της Γιάς Μαρίνα τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του racefans.net οι αλλαγές έχουν πάρει έγκριση και θα τεθούν σε ισχύ από τη φετινή χρονιά.

H Formula 1 επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άμπου Ντάμπι πίσω στο 2009. Εκτός του 2012 και του 2013, η πίστα αυτή αποτελεί το τελευταίο αγώνα της σεζόν, ο οποίος ξεκινά με φόντο το ηλιοβασίλεμα και ολοκληρώνεται υπό το φως των προβολέων.

Τι αλλάζει στην πίστα

Η πρώτη αλλαγή βρίσκεται στην αρχή του δεύτερου τομέα της πίστας. Η στροφές 4, 5, 6 θα δώσουν τη θέση τους σε μία στροφή, από την οποία τα μονοθέσια θα φρενάρουν με αρκετά χιλιόμετρα. Ως αποτέλεσμα θα δημιουργηθεί ευκαιρία για προσπέρασμα τόσο στη στροφή αυτή αλλά και στην επόμενη ευθεία, όπου θα είναι σε χρήση το DRS.

Η δεύτερη αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στις στροφές 11, 12, 13 και 14. Οι στροφές αυτές θα αποτελέσουν παρελθόν για μία παρατεταμένη αριστερή στροφή, η οποία θα είναι κεκλιμένη.

Οι διοργανωτές θέλουν να κάνουν την πίστα πιο φιλική στο προσπέρασμα. Τα τελευταία χρόνια οι οδηγοί έχουν δηλώσει πως είναι από τις δυσκολότερες διαδρομές για προσπέρασμα. Οι αλλαγές αυτές θα αποτελέσουν τις πρώτες από την είσοδο της στο καλεντάρι στης Formula 1.

Image

Νέα μόδα οι αλλαγές στις πίστες

Το σιρκουί της Γιας Μαρίνα δεν είναι το πρώτο το οποίο θα υποστεί αλλαγές. Η πίστα του Πολ Ρικάρ που φιλοξένησε τον αγώνα του σαββατοκύριακου που μας πέρασε είχε επίσης μικρές αλλαγές στη χάραξή της. Στο GP Ισπανίας είδαμε νέα έκδοση του σιρκουί της Καταλονίας, ενώ αργότερα μέσα στη σεζόν το Άλμπερτ Πάρκ της Μελβούρνης που θα φιλοξενήσει το GP Αυστραλίας έχει επίσης αλλαγές για τη φετινή σεζόν.

Στο φετινό καλεντάρι θα δούμε τη νέα πίστα στη Σαουδική Αραβία και σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο Άμπου Ντάμπι, η F1 ολοκληρώνει τη χρονιά σε άγνωστα μονοπάτια.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!