Κουαρταραρό: «Έπρεπε να αποκλειστώ από τον αγώνα»

Κουαρταραρό: «Έπρεπε να αποκλειστώ από τον αγώνα»
O Φάμπιο Κουαρταραρό πιστεύει πως έπρεπε να μηδενιστεί από τα τελικά αποτελέσματα του GP Καταλονίας.

Το πρωτάθλημα του MotoGP επεφύλασσε ακόμα έναν δραματικό αγώνα. Αυτήν τη φορά η δράση μεταφέρθηκε στο Μοντμελό για το GP Καταλονίας, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Μιγκέλ Ολιβέιρα της KTM. Όμως ο αγώνας σημαδεύτηκε από το περιστατικό του Φάμπιο Κουαρταραρό.

Ο αερόσακος της φόρμας του ενεργοποιήθηκε, ανοίγοντας το φερμουάρ, και παράλληλα το προστατευτικό του θώρακα έπεσε στην πίστα, δημιουργώντας μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για τον ίδιο σε περίπτωση πτώσης. Μετά το τέλος του αγώνα, οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και του επέβαλλαν ποινή 3 δευτερολέπτων. Ως αποτέλεσμα έπεσε στην 6η θέση στα τελικά αποτελέσματα του GP Καταλονοίας και η διαφορά του στο Πρωτάθλημα έπεσε στους 14 βαθμούς.

Ο Κουαρταραρό αναφέρθηκε στο περιστατικό αυτό και παραδέχθηκε πως έπρεπε να δεχθεί ακόμα πιο σκληρή ποινή. «Κοιτώντας τώρα που έχει τελειώσει η ιστορία τι έγινε, πρέπει να είμαι χαρούμενος. Είναι δύσκολο να το παραδεχτώ αλλά έπρεπε να δεχθώ μαύρη σημαία», δήλωσε στο motorsport.com. Και συνέχισε: «Είναι αλήθεια πως έβαλα τον εαυτό μου σε κίνδυνο με όλα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Ήμουν τυχερός. Με την ποινή που δεν συμφωνώ όμως είναι όταν έκοψα την πρώτη στροφή. Έχασα επτά δέκατα, αλλά αν έχανα ένα δευτερόλεπτο δεν θα είχα ποινή. Που να ξέρω εγώ πάνω στη μηχανή πόσο έχασα. Είναι ηλίθιο. Τη δεύτερη ποινή μπορώ να τη δεχτώ. Ήμουν θυμωμένος μετά τον αγώνα, αλλά λίγοι βαθμοί είναι καλύτεροι από μηδέν».

Έπειτα από επτά αγώνες, ο Κουαρταραρό προηγείται στο Πρωτάθλημα με 115 βαθμούς, έναντι 101 του Ζοάν Ζαρκό και 90 του Τζακ Μίλερ.

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!