Νέα ποινή στον Κουαρταραρό, έπεσε στην 6η θέση του GP Καταλονίας (vid)

Νέα ποινή στον Κουαρταραρό, έπεσε στην 6η θέση του GP Καταλονίας (vid)
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό πήρε ποινή 3 δευτ. γιατί οδηγούσε με ανοιχτή τη δερμάτινη φόρμα του

Λίγο πριν από το ξεκίνημα του αγώνα της Κυριακής για το GP Καταλονίας του MotoGP όλα έδειχναν ιδανικά για τον Φάμπιο Κουαρταραρό. Ξεκινούσε από την pole position και στις τελευταίες ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου έδειξε να έχει πολύ καλό ρυθμό. Οι περισσότεροι περιμέναμε ο Γάλλος της Yamaha να φύγει μπροστά και να πάρει τη νίκη, όπως είχε κάνει στον προηγούμενο αγώνα. Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά...

Ο Κουαρταραρό όχι μόνο δεν διεκδίκησε τη νίκη αλλά στο τέλος έμεινε να παλεύει για την 3η θέση με τον Τζακ Μίλερ. Πάνω σε αυτήν τη μάχη «εκοψε» το πρώτο σικέιν του Circuit de Catalunya και για αυτό έλαβε ποινή που τον έριξε στην 4η θέση, παρότι τερμάτισε μπροστά από τον Αυστραλό της Ducati. Κατά τη διάρκεια της μάχης, μάλιστα, άνοιξε ο αερόσακος που είναι ενσωματωμένος στη δερμάτινη φόρμα του, με αποτέλεσμα να ανοίξει το φερμουάρ και ο ίσιος να πετάξει το προστατευτικό του θώρακα που υπάρχει εκεί. Το αποτέλεσμα ήταν ο Γάλλος να οδηγήσει «γυμνόστηθος» τους τελευταίους γύρους του αγώνα.

Το γεγονός αυτό όμως αποτελεί από μόνο του παραβίαση των κανονισμών και έτσι μετά το τέλος του αγώνα οι αγωνοδίκες επέβαλαν στον Κουαρταραρό ποινή 3 δευτερολέπτων. Σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, ο αναβάτης της Yamaha παραβίασε το Άρθρο 2.4.5.2 των κανονισμών, που επιβάλλει ότι «Ο εξοπλισμός ασφαλείας πρέπει να είναι φορεμένος και σωστά κουμπωμένος σε κάθε στιγμή κατά τη διάρκεια όλων των δραστηριοτήτων μέσα στην πίστα».

Η συνέπεια της δεύτερης ποινής στον Γάλλο είναι ότι στην τελική κατάταξη του αγώνα έπεσε στην 6η θέση και τον προσπέρασαν τόσο ο Ζοαν Μιρ όσο και ο Μάβερικ Βινιάλες. Επίσης, η διαφορά του στο Πρωτάθλημα Αναβατών από τον 2ο Ζοάν Ζαρκό μειώθηκε από 17 σε 14 βαθμούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!