GP Καταλονίας FP3: Ταχύτερος ο Μορμπιντέλι, στο Q2 o Ρόσι

GP Καταλονίας FP3: Ταχύτερος ο Μορμπιντέλι, στο Q2 o Ρόσι
Ο Φράνκο Μορμπιντέλι ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο FP3, με τον Βαλεντίνο Ρόσι να ολοκληρώνει εντός της πρώτης 10άδας.

Η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών που κρίνει τη συμμετοχή των οδηγών στις κατατακτήριες ολοκληρώθηκε με τη Yamaha να παίρνει κεφάλι. Στα τελευταία λεπτά όλοι οι αναβάτες μπήκαν στη πίστα με φρέσκο σετ ελαστικών και η κατάταξη άλλαξε δραματικά.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι ξεκόλλησε από τη δεύτερη θέση που είχε χθες σε FP1 και FP2, γράφοντας το ταχύτερο πέρασμα μέχρι στιγμής. Πάνω στη Yamaha M1 του 2019 έγραψε το 1:38.929 και πήρε τη 1η θέση στο FP3 τη τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Το ιαπωνικό εργοστάσιο έκανε το 1-2, με τον Φάμπιο Κουαρταραρό να ακολουθεί στη 2η θέση, μόλις 0.046 δευτ. πίσω του. Όμως ο Γάλλος έγραψε πολύ νωρίς το ταχύτερο γύρο και θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε στις κατατακτήριες. Στη 3η θέση βρέθηκε ο Μιγκέλ Ολιβέιρα, επιβεβαιώνοντας τη ταχύτητα της ΚΤΜ και σήμερα. Ο ταχύτερος χρόνος του ήταν στο 1:39.051 με την αυστριακή ομάδα να είναι πολύ δυνατή.

Ο Πέκο Μπανάια ίδρωσε αλλά κατάφερε να μπει εντός 10άδας κάνοντας τη 4η ταχύτερη επίδοση. Ο Αλέις Εσπαργκαρό βρέθηκε στη 5η θέση με ταχύτερη επίδοση 0.150 δευτ. μακριά από τη κορυφή. Ο Μπραντ Μπίντερ έφερε τη δεύτερη ΚΤΜ εντός της πρώτης 10άδας, μπροστά από τον Ζοάν Ζαρκό, ο οποίος δεν βελτιώσε το χθεσινό του χρόνο. Όμως κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Q2.

Ο Μάβερικ Βινιάλες πήρε την 8η θέση μπροστά από τον Πρωταθλητή Ζοάν Μιρ. Ο Ισπανός κατάφερε να προκριθεί, με τη Suzuki να μην δείχνει σε φόρμα αυτό το αγωνιστικό τριήμερο. Ο Βαλεντινό Ρόσι έκλεισε τη πρώτη 10άδα κάνοντας το 1:39.426 και πήρε την απευθείας πρόκριση για το Q2. Οι πρώτοι 10 αναβάτες είχαν διαφορά μεταξύ τους μικρότερη από μισό δευτερόλεπτο.

Ο Τζακ Μίλερ ήταν η μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας μένοντας στην 11η θέση και αργότερα θα πρέπει να δοκιμάσει τη τύχη του στο Q1. Μαζί του θα είναι οι Τακάκι Νακαγκάμι, Πολ Εσπαργκαρό και ο Μάρκ Μάρκεθ, ο οποίος είχε ένα άσχημο πρωινό κλείνοντας στη 15η θέση. Οι πρώτοι 18 αναβάτες έχουν διαφορά μεταξύ του μόλις 0.999 δευτ.

Η δράση συνεχίζεται με το FP4 στις 14:30. Μην χάσετε το live του Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αποτελέσματα FP3

FP3

Image credit: Michelin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!