Μπότας: «Κάτι πάει λάθος με το μονοθέσιο»

Μπότας: «Κάτι πάει λάθος με το μονοθέσιο»
Έντονος προβληματισμός και απογοήτευση στη Mercedes μετά από τις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών στο Μπακού

Το αγωνιστικό τριήμερο στο Αζερμπαϊτζάν δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας. Το μονοθέσιο της Mercedes δεν αποδίδει όπως ανέμεναν, με τα χρονόμετρα να μαρτυρούν ακριβώς το ίδιο.

Ο Βρετανός ήταν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο αργός από το ταχύτερο Μαξ Φερστάπεν. Μάλιστα κανένα μονοθέσιο των Πρωταθλητών δεν ήταν εντός της ταχύτερης 10άδας, με τον επικεφαλής της, Τότο Βόλφ, να αρνείται να μιλήσει στα media μετά το FP2.

Ο Μπότας προσπάθησε να εξηγήσει την κατάσταση έπειτα από τις χειρότερες ελεύθερες δοκιμές των τελευταίων ετών για την ομάδα του. «Ήταν πολύ δύσκολα για εμάς, υστερούμε πολύ σε χρόνο. Νιώθω πως είναι συνολικά ζήτημα πρόσφυσης. Η ισορροπία δεν είναι κακή αλλά το μονοθέσιο είναι απρόβλεπτο και υστερεί σε συνολική πρόσφυση. Ήμασταν καλύτεροι με πολλά καύσιμα, αλλά χάνουμε χρόνο κι εκεί. Κάτι πάει πολύ λάθος με το μονοθέσιο μας και πρέπει να το βρούμε. Στο Μονακό δεν ήταν εύκολο το έργο μας, αλλά τουλάχιστον ήμασταν στις μπροστά θέσεις, αλλά εδώ στο Μπακού είναι πολύ χεριότερα από αυτό που περιμέναμε».

Στο ίδιο μήκος δηλώσεων κινήθηκε ο Χάμιλτον, ο οποίος τόνισε πως η Mercedes είναι πολύ αργή στο Αζερμπαϊτζάν. «Ειλικρινά είχα μια καλή ημέρα, έκανα όσους γύρους έπρεπε και ήταν δίχως λάθη» δήλωσε αρχικά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Και συνέχισε: «Είμαστε απλά αργοί. Δεν μπορούσαμε να βρούμε άλλο χρόνο και είμαστε πολύ πίσω. Ήμουν στο όριο, αλλά το μονοθέσιο είναι περιορισμένο. Υπάρχουν σημεία που πρέπει να είμαι ταχύτερος αλλά δεν υπάρχει πρόσφυση. Δεν είναι εύκολο να είσαι εκτός 10άδας αλλά δεν έχω ιδέα γιατί είμαστε εκεί που είμαστε».

Η δράση συνεχίζεται στις 12:00 για το GP Αζερμπαϊτζάν με τη τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Μη χάσετε το live του Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!