GP Καταλονίας FP1: Εντυπωσιακό ξεκίνημα ο Εσπαργκαρό

GP Καταλονίας FP1: Εντυπωσιακό ξεκίνημα ο Εσπαργκαρό
O Αλέις Εσπαργκαρό ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Circuit de Catalunya

H δράση ξεκίνησε στο Monmelo, με τους αναβάτες και τις ομάδες να είναι έτοιμες για τον έβδομο αγώνα της σεζόν. Οι συνθήκες ήταν καλές, παρά τα σύννεφα τα οποία είχαν μαζευτεί πάνω από την πίστα.

Ο Αλέις Εσπαργκαρό ολοκλήρωσε ταχύτερος στο FP1 με έναν πολύ δυνατό χρόνο. O Ισπανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:40.378 και άφησε για 0.024 δευτ. τον Φράνκο Μορμπιντέλι στη 2η θέση. Ο αναβάτης της Yamaha είχε για το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας τη πρωτοπορία, αλλά τελικά υποχώρησε πίσω από την Aprilia. Η πρώτη τριάδα ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστη, με τον Πολ Εσπαργκαρό της Honda να κλείνει 3ος, 0.373 δευτ. πίσω από τον αδερφό του.

Η πρώτη Yamaha ήταν αυτή του Μάβερικ Βινιάλες στη 4η θέση ξεκινώντας καλά το αγωνιστικό τριήμερο. Πίσω του έμεινε ο Ζοάν Ζαρκό όντας η ταχύτερη Ducati στη διαδικασία. Όμως ήταν 0.389 δευτ από τον Εσπαργκαρό πράγμα θετικό για τη συνέχεια. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Φάμπιο Κουαρταραρό ακολούθησε, μπροστά από τη KTM του Μιγκέλ Ολιβέιρα που έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Ακολούθησε ο Πρωταθλητής Ζοάν Μιρ με τη μοναδική Suzuki που θα πάρει μέρος στον αγώνα. Όμως ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή των χρόνων. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι δύο εργοστασιακές Ducati των Τζακ Μίλερ και Πέκο Μπανάια, συνεχίζοντας το σερί αυτό.

Ο Τακάκι Νακαγκάμι ήταν στην 11η θέση, μπροστά από τον Χόρχε Μαρτίν που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Ο Ισπανός έχασε τρεις αγώνες λόγω τραυματισμού, έχοντας ξεκινήσει εντυπωσιακά το Πρωτάθλημα. Ο Μάρκ Μάρκεθ έμεινε μόλις 13ος, ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν 15ος, 0.889 δευτ. πιο αργός από τον ταχύτερο χρόνο.

Ο μόνος εργοστασιακός αναβάτης που έκλεισε την κατάταξη των 21 οδηγών ήταν ο Μπράντ Μπίντερ με τη KTM στην 20η θέση. Μόλις 1.3 δευτ. χωρίζουν τους 21 αναβάτες μετά τη πρώτη περίοδο δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1CatalanGP FP1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!