Ο Λούις Χάμιλτον βουτάει στο κενό (vid)

Ο Λούις Χάμιλτον βουτάει στο κενό (vid)
Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 κάνει ελεύθερη πτώση

Συνήθως οι οδηγοί του μαγικού κόσμου της Formula 1 έχουν αυστηρούς όρους στα συμβόλαιά τους, που δεν επιτρέπουν παράτολμες και επικίνδυνες δραστηριότητες εκτός πίστας. Όμως ο Λούις Χάμιλτον δεν είναι ένας απλός οδηγός!

Ένα από τα καλά του να έχεις εμπλουτίσει το βιογραφικό σου με επτά παγκόσμια πρωταθλήματα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκτός από τις εξωφρενικές αμοιβές που σε ετήσια βάση φέτος έχουν… πέσει στα 35 εκατομμύρια ευρώ, είναι πως μπορείς να απαιτήσεις ελευθερία κινήσεων.

Αυτό ισχύει με τον 36χρονο Βρετανό που τον έχουμε δει να δοκιμάζει τις δυνάμεις σε διάφορα extreme sports, να κάνει δοκιμές με μοτοσυκλέτες, να οδηγεί off road οχήματα κ.α. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον το τερμάτισε το κοντέρ!

Εθισμένος στις ελεύθερες πτώσεις

Παρότι στη δική του αγωνιστική καριέρα δεν έχει βιώσει τι πάει να πει «ελεύθερη πτώση», ο οδηγός της Mercedes-AMG Petronas έχει εδώ και μερικά χρόνια βρει ένα παράτολμο χόμπι: αυτό των ελεύθερων πτώσεων.

Ο Χάμιλτον μοιράστηκε στα προσωπικά του social media ένα video όπου βουτά στο κενό, χωρίς να είναι δεμένος με τον εκπαιδευτή του και το συνόδεψε με τα παρακάτω λόγια: «Κάνω ελεύθερες πτώσεις τα τελευταία 1-2 χρόνια. Είναι μία από τις αγαπημένες μου ασχολίες όταν έχω ελεύθερο χρόνο. Εδώ είναι η πρώτη μου προσπάθεια να πετάξω μόνος μου, στην οποία δεν αποδείχθηκα και τόσο επιδέξιος. Μετά από αυτή την πτώση, πέρασα χρόνο προετοιμασίας σε αεροδυναμική σήραγγα. Θα ακολουθήσει κι εκείνο το video για να σας δείξω την πρόοδό μου».

Σας προκάλεσε ίλιγγο η βουτιά του Χάμιλτον στο κενό; Το σίγουρο είναι πως αποδεικνύει ότι συχνά, αυτοί που ζουν στον κόσμο των 300+ χιλιομέτρων/ώρα, αναζητούν και εκτός πίστας τρόπους να λάβουν γερές δόσεις αδρεναλίνης!

Επιστροφή στην πίστα

Όμως ελεύθερες πτώσεις και άλλα χόμπι, τέλος. Ο Χάμιλτον αγωνίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα στους δρόμους του Μπακού, όπου φιλοξενείται ο έβδομος γύρος του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1.

Μάλιστα, ο Βρετανός έχει χάσει τα ηνία στη βαθμολογία, αφού μετά το κακό για εκείνον Grand Prix του Μονακό, υστερεί του Μαξ Φερστάπεν κατά τέσσερις βαθμούς. Ελπίζει λοιπόν να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αγωνιζόμενος σε ένα σιρκουί όπου έχει γνωρίσει τη χαρά της επιτυχίας, κατακτώντας την καρό σημαία το 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!