Ο Ρέμι Γκάρντνερ στο MotoGP το 2022 με την Tech3 KTM

Κώστας Παστρίμας
Ο Ρέμι Γκάρντνερ στο MotoGP το 2022 με την Tech3 KTM
Ο νεαρός Αυστραλός Ρέμι Γκάρντνερ πήρε προαγωγή για τη μεγάλη κατηγορία με την Tech3 KTM

O Ρέμι Γκάρντνερ κάνει αίσθηση στο φετινό πρωτάθλημα της Moto2 και προηγείται στη βαθμολογία και αυτό σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της ΚΤΜ να ανακοινώσει από τώρα ότι ο Αυστραλός αναβάτης το 2022 θα ανέβει στο MotoGP και θα οδηγεί μία από τις μοτοσικλέτες της Tech3. Ο Γκάρντνερ έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Moto2 και έχει ανέβει στο βάθρο στους 5 από τους 6 αγώνες, κερδίζοντας μάλιστα στο Mugello την Κυριακή που μας πέρασε, και όλες οι πληροφορίες έλεγαν ότι η ανακοίνωση της προαγωγής του στο MotoGP από την ΚΤΜ είναι απλώς θέμα χρόνου.

Έτσι, ύστερα από 30 χρόνια το όνομα Γκάρντνερ θα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP καθώς ο 23χρονος Ρέμι είναι γιος του σπουδαίου Γουέιν Γκάρντνερ, που αποσύρθηκε το 1992.

Στις δηλώσεις του, ο Ρέμι Γκάρντνερ δεν έκρυψε τη χαρά του: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η ΚΤΜ μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία. Πραγματοποιείται ένα όνειρο για εμένα. Είναι μια απίστευτη ευκαιρία για εμένα και ανυπομονώ να οδηγήσω τη μοτοσικλέτα. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΤΜ που πιστεύει σε εμένα. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο 2021. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν για να φτάσω στο MotoGP. Τώρα ξεκινάμε».

Ο Πιτ Μπάιερ, αγωνιστικός διευθυντής της ΚΤΜ μίλησε για τις δυνατότητες του Γκάρντνερ: «Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμάς να φέρουμε τον Ρέμι στο MotoGP του χρόνου γιατί γνωρίζουμε την ταχύτητα και τις ικανότητές του από τη Moto2 και μας έχει επιβεβαιώσει τις δυνατότητές του. Πιστεύουμε ότι έχει ακόμα περισσότερα να δώσει είναι είναι σημαντικό να έχει την ευκαιρία να συνεχίσει να αναπτύσσεται.. Ο Ρέμι είναι πολύ αποφασισμένος και δεν τα παρατάει ποτέ. Είναι συναρπαστικό να τον παρακολουθείς και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του σε αυτό το επόμενο βήμα. Δείχνουμε επίσης ότι η ΚΤΜ GP Academy μπορεί να δώσει την ευκαιρία στους αναβάτες που θέλουν να πάνε ψηλά».

Ο Ερβ Πονσαράλ, ιδιοκτήτης της Tech3 KTM, υποδέχτηκε τον Γκάρντνερ στην ομάδα του: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι, χαρούμενοι και σίγουροι καθώς υποδεχόμαστε τον Ρέμι. Πιστεύουμε ότι θα είναι σημαντικό κεφάλαιο στο ρόστερ της ΚΤΜ στο MotoGP και νομίζω πως το γεγονός ότι πήραμε τώρα την απόφαση θα βοηθήσει τον Ρέμι να επικεντρωθεί στο Πρωτάθλημα της Moto2 και εμάς, την Tech3, να επικεντρωθούμε στη σεζόν του 2021. Καλώς ήλθες Ρέμι, συνέχισε να πιέζεις και έλα μαζί μας στην περιπέτεια του MotoGP το 2022».

Η ανακοίνωση της ΚΤΜ σημαίνει ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο αναβάτες της Tech3, που είναι ο Ντανίλο Πετρούτσι και ο Ίκερ Λεκουόνα, του χρόνου δεν θα τρέχει με την ομάδα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πετρούτσι έχει λάβει προειδοποίηση από την ομάδα να ανεβάσει την απόδοσή του στους επόμενους 2-3 αγώνες αν θέλει να κρατήσει τη θέση του ενώ ο Λεκουόνα θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρα παρελθόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!