Ολυμπιακός - ΑΕΚ 18-18: Δίκαιη ισοπαλία σε ματς θρίλερ στου Ρέντη (vid)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 18-18: Δίκαιη ισοπαλία σε ματς θρίλερ στου Ρέντη (vid)

bet365

Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 18-18 σε σπουδαίο ματς στου Ρέντη.

Χωρίς νικητή έληξε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στην Handball Premier καθώς Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 18-18.

Το παιχνίδι το έκριναν οι άμυνες και ιδίως οι τερματοφύλακες, με τον Κοτανίδη για τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως τον Μπουκοβίνα για την ΑΕΚ, να κάνουν τεράστια εμφάνιση, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Γενικότερα οι δύο άμυνες λειτούργησαν αποτελεσματικά, με το παιχνίδι να κρίνεται στην τελευταία φάση, αλλά να μην βγάζει νικητή, αποτέλεσμα δίκαιο βάσει της εικόνας της αναμέτρησης. Αν μπορεί να μιλήσει κάποιος για κερδισμένη ομάδα, αυτή είναι η ΑΕΚ καθώς με την ισοπαλία διατήρησε την διαφορά της από τον Ολυμπιακό. Αυτό που «πλήρωσε» ο Ολυμπιακός ήταν ουσιαστικά η δυσκολία του να βρει τέρματα στον παίκτη παραπάνω, καθώς δεν έβρισκε τέρμα μέχρι το πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 48'.

Ένα σερί 4-0 έστειλε την ΑΕΚ προηγούμενη στα αποδυτήρια

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε χτυπώντας στην κόντρα με τον Παπαδόπουλο έχοντας προβάδισμα 2-1 στο πρώτο πεντάλεπτο.

Οι δύο ομάδες είχαν πολλές επαφές από νωρίς, προσπαθώντας να παίξουν γρήγορα, ωστόσο το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει χαμηλά στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα (3-2).

Σε κάθε γκολ του Ολυμπιακού η ΑΕΚ απαντούσε με το σκορ στο 15’ να είναι στο 5-5 και 9-9 στο 23’ χωρίς κάποια ομάδα να καταφέρνει να κάνει ένα σερί έστω δύο τερμάτων.
Αυτό άλλαξε από το 25’ ως το 29’. Η ΑΕΚ ισοφάρισε και στη συνέχεια πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο 27’ με γκολ του Πλάθα (10-9), με τον Μπεριά να κάνει το 11-9 και τον Ουγκάλντε να κάνει το 12-9. Με αυτό το 4-0 σερί η Ενωση πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με το σκορ να κλείνει στο 11-12 χάρη σε δύο τέρματα των «ερυθρόλευκων» στον παίκτη παραπάνω.

Επέστρεψε ο Ολυμπιακός, θρίλερ ως το τέλος

Στην επανάληψη η Ενωση κράτησε το +2 στα πρώτα δέκα λεπτά (13-15) χάρη στα γκολ του Μπεριά που ήταν ίσως ο κορυφαίος της παίκτης στο ματς, μαζί με τον Μπουκοβίνα που έκανε μεγάλες αποκρούσεις.

Η κατάσταση άλλαξε στο 47’.Ο Ολυμπιακός μείωσε με πέναλτι του Παπαδόπουλου (μαζί με τον Μοντόρο ο κορυφαίος των Πειραιωτών) σε 15-14 στο 45’. Με νέο πέναλτι ισοφάρισε σε 15-15 και η ΑΕΚ έπρεπε να παίξει με δύο λιγότερους για δύο λεπτά. Όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός καθώς ο Μπουκοβίνας έκανε μια κρίσιμη απόκρουση σε σουτ του Δομπρή. Τελικά πέρασε μπροστά με 16-15, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες στο τελευταίο δεκάλεπτο (16-16).

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη της ΑΕΚ, αλλά έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν με δύο γκολ στο 54’ καθώς ο Μπουκοβίνας απέκρουσε το πέναλτι του Παπαδόπουλου.
Η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Τζηρά και στο 57’ κέρδισε δίλεπτη με την αποβολή του Καραμπουρνιώτη.

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες (18-18) στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και θα είχαν από μία επίθεση.

Ο Λέμος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτανίδη και ο Ολυμπιακός πήγε σε μια τελευταία επίθεση.

Σε μια αναμπουμπούλα, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του ανενόχλητου Μπάγιου, αλλά ο Μπουκοβίνας ενστικτωδώς με τα δάχτυλα, απέκρουσε σε νεκρό χρόνο, με το παιχνίδι να λήγει τελικά ισόπαλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 18-18

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοτανίδης, Κουκουλάς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Τερλέτσκι, Παπαδημητρίου, Κανδύλας, Μπάγιος 3, Παπαδόπουλος 7, Δομπρής 1, Αραπακόπουλος 2, Πασσιάς, Μοντόρο 3, Μιχαηλίδης, Οστρούτσκο 2.

ΑΕΚ: Μπουκοβίνας, Ουγκάλντε 3, Πλάθα 1, Μόγια 1, Μπριάτκα, Τζηράς 4, Αραμπατζής, Λέμος 1, Ηλιόπουλος 1, Μπεριά 5, Μπετζιλαλί, Μυλωνάς, Καλόμοιρος 2, Νικολαΐδης, Άντζελιτς, Παπαδιονυσίου.

@Photo credits: eurokinissi
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα