Εθνική ομάδα χάντμπολ: Κορυφαίο 1-2 από τους Μάλλιο και Τζηρά

Δημήτρης Ντζάνης
Εθνική ομάδα χάντμπολ: Κορυφαίο 1-2 από τους Μάλλιο και Τζηρά

bet365

Οι Χάρης Μάλλιος και Δημήτρης Τζηράς κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στον τελικό πίνακα των σκόρερ σε ολόκληρα τα προκριματικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023.

Στο 10ο και τελευταίο παιχνίδι της στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2023 η εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών γνώρισε την πρώτη ήττα, που ήταν και καθοριστική.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε εκτός έδρας από το Μαυροβούνιο με 33-25 στην Ποντγκόριτσα, χάνοντας το αβαντάζ των δύο γκολ από τον αγώνα της Χαλκίδας και μαζί την πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η εθνική ομάδα είχε εξαιρετική πορεία σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών, κάτι που φαίνεται και από την ατομική επίδοση των Χάρη Μάλλιου και Δημήτρη Τζηρά.

Οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές από όσους αγωνίστηκαν στα προκριματικά για την εθνική ομάδα, αναδείχθηκαν και οι δύο κορυφαίοι σκόρερ σε ολόκληρη τη διαδικασία των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Μάλλιος που βρισκόταν στην 1η θέση, παρέμεινε σε αυτή και με τα τρία γκολ που σημείωσε στην Ποντγκόριτσα έφθασε συνολικά στα 39. Ο Τζηράς σημειώνοντας οκτώ γκολ, έφθασε στα 34 γκολ, κάνοντας άλμα τεσσάρων θέσεων και από την 6η θέση βρέθηκε στη 2η του τελικού πίνακα των σκόρερ. Ο Παντελής Κωστακίδης με 23 γκολ είναι στη 13η θέση, ενώ από ελληνικής πλευράς ακολούθησαν ο Νίκος Πασσιάς (22 γκολ) και ο Βαγγέλης Αραμπατζής, με 21, αντίστοιχα.

Πίσω από τον διεθνή παίκτη βρίσκονται δύο Κοσοβάροι, οι Ντρενίτ Ταχιρουκάι (31 γκολ) και Βάλον Ντεντάι (29). Στην περίοπτη 6η θέση του πίνακα βρίσκεται ο Δημήτρης Τζηράς με 26 γκολ, σε απόσταση ενός γκολ από τους Τούρκους, Γκερκέμ Μπιτσέρ και Γιακούπ Σισμάρ. Στη 12η θέση βρίσκεται ο Παντελής Κωστακίδης (22 γκολ) και στη 13η ο Βαγγέλης Αραμπατζής (21 γκολ). Τέσσερα συνολικά γκολ μετρά και ο τερματοφύλακας Πέτρος Μπουκοβίνας, τα δύο στον αγώνα με το Μαυροβούνιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα