AEK: Τι χρειάζεται για πρόκριση στους «16» του European League

AEK: Τι χρειάζεται για πρόκριση στους «16» του European League

Κώστας Ευθυμιάδης
AEK: Τι χρειάζεται για πρόκριση στους «16» του European League

bet365

H Σπόρτινγκ κέρδισε την Ταταμπάνια και το έργο της ΑΕΚ για πρόκριση είναι εξαιρετικά δύσκολο στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη επί της Νιμ στο European League του χάντμπολ, ωστόσο η πρόκριση δείχνει ακόμη εξαιρετικά δύσκολη.

Αυτό γιατί η Σπόρτινγκ κέρδισε την Ταταμπάνια με 34-26, ενώ η Σαφχάουζεν ηττήθηκε από την Πέλιστερ 27-26 περιπλέκοντας τα πράγματα.

Τα σενάρια πρόκρισης για την ΑΕΚ

Πλέον, για να ελπίζει σε πρόκριση η ΑΕΚ θα πρέπει κατ’ αρχάς να κερδίσει και τα δύο της παιχνίδια αρχής γενομένης από το εντός με την Σπόρτινγκ την 1η Μαρτίου.

Θα χρειαστεί ενδεχομένως και η διαφορά των 2 τερμάτων σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της φάσης των ομίλων. Αν το καταφέρει και κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της αδιάφορης Πέλιστερ, θα περιμένει απλά γκέλα των Πορτογάλων που είναι στο +3 αυτή τη στιγμή.

Στο +2 είναι η Σαφχάουζεν, όμως έχει κερδίσει 2 φορές την ΑΕΚ. Πράγμα που σημαίνει ότι η Ενωση με δύο νίκες θα χρειαστεί μία ήττα των Ελβετών και να μην κερδίσουν το δεύτερο παιχνίδι τους. Και στις δύο περιπτώσεις η Ενωση θέλει δύο νίκες και ήττες των αντιπάλων της, ενώ υπάρχει και το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας.

Αυτό θα γίνει αν η ΑΕΚ κερδίσει την Σπόρτινγκ και έρθει ισοπαλία με την Πέλιστερ, ενώ την ίδια ώρα η Σαφχάουζεν πάρει έναν βαθμό και η Σπόρτινγκ χάσει και τα δύο της παιχνίδια. Σε αυτή την περίπτωση προκρίνονται ως τρίτοι οι Ελβετοί και η ΑΕΚ παίρνει το τελευταίο εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τους Πορτογάλους.

Η βαθμολογία (σε 8 ματς)

  • Νιμς 11
  • Πέλιστερ 10
  • Σπόρτινγκ 9
  • Σαφχάουζεν 8
  • ΑΕΚ 6
  • Ταταμπάνια 4

*προκρίνονται οι πρώτοι τέσσερις

Οι τελευταίες αγωνιστικές

: Νιμ – Σαφχάουζεν, ΑΕΚ – Σπόρτινγκ, Ταταμπάνια - Πέλιστερ

10η: Σαφχάουχεν- Ταταμπάνια, Σπόρτινγκ – Νιμ, Πέλιστερ - ΑΕΚ

 

Τελευταία Νέα