Στη Χαλκίδα θα βγει η Κυπελλούχος Ελλάδος στο χάντμπολ γυναικών

Newsroom
Στη Χαλκίδα θα βγει η Κυπελλούχος Ελλάδος στο χάντμπολ γυναικών

bet365

Το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος στο χάντμπολ γυναικών φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Χαλκίδα.

Στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας θα κριθεί αυτό το Σαββατοκύριακο ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στο χάντμπολ γυναικών. Στη Χαλκίδα φιλοξενείται το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που συμπληρώνει φέτος 36 χρόνια ζωής. Ο κάτοχος του τίτλου ΠΑΟΚ, η Νέα Ιωνία, το Καματερό και ο Αθηναϊκός μετέχουν στην τελική φάση.

Το πρόγραμμα
Σάββατο 5 Φεβρουαρίου
1ος ημιτελικός
15:00 ΠΑΟΚ - Καματερό
2ος ημιτελικός
17:00 Αθηναϊκός- Νέα Ιωνία

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου
16:00 (EΡΤFLIX) Τελικός Κυπέλλου
17:30 Απονομές

*O ΠΑΟΚ, κάτοχος των τριών τελευταίων Κυπέλλων και πέντε συνολικά, θα πάρει μέρος για 4η φορά σε Final 4.

*Η Νέα Ιωνία με πέντε τρόπαια επίσης, έχει απουσιάσει μόλις από τρεις τελικές φάσεις, έχοντας 18 συνολικά παρουσίες.

*Ο ΓΑΣ Καματερού θα αγωνιστεί για 2η φορά σε Final Four μετά το 2017, όταν και είχε φιλοξενήσει στην έδρα του την τελική φάση.

*Ο Αθηναϊκός με τρεις κατακτήσεις, η πρώτη του κόντρα στη Νέα Ιωνία το 1988 με 14-13 στα Ιλίσια, επιστρέφει σε Final Four μετά από το 2006.


Φίλαθλοι δεν θα υπάρχουν εξ αιτίας της πανδημίας. Αποφασίστηκε ότι θα εκδοθούν για κάθε έναν από τους τρεις αγώνες 120 ονομαστικές προσκλήσεις (σύνολο 360), οι ομάδες που θα αγωνίζονται ανά ματς θα λάβουν από 40 προσκλήσεις, ενώ 40 προσκλήσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Θα ήθελα να τονίσω ότι εδώ βρίσκονται τέσσερις ομάδες με ιστορία που έχουν προσφέρει πολλά στο γυναικείο χάντμπολ. Δεν υπάρχει αθλήτρια που να μην θέλει να είναι εδώ, στη γιορτή του αθλήματος. Βλέπω την ομάδα μας την τελευταία εβδομάδα πόσο διψάει στις προπονήσεις και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Στο μυαλό μας είναι να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια, να διεκδικούμε τους εγχώριους τίτλους. Είμαστε σίγουροι για τη δουλειά που έχουμε κάνει. Πρώτα κοιτάμε τον ημιτελικό βήμα, βήμα γιατί ο Αθηναϊκός έχει ενισχυθεί και στην συνέχεια βλέπουμε για τον τελικό» είπε στη συνέντευξη Τύπου η διεθνής τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας, Μάγδα Κεπεσίδου.


«Το Κύπελλο είναι ο πρώτος μας στόχος, και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το πετύχουμε. Δυστυχώς δεν θα έχουμε κοντά τον κόσμο να μας στηρίξει, λόγω της πανδημίας, ωστόσο θα αγωνιστούμε για εκείνους, αλλά και για εμάς και εύχομαι να γίνει ένα όμορφο τουρνουά» τόνισε η Πέννυ Αργυροπούλου, εκπροσωπώντας τις συμπαίκτριές της στον ΠΑΟΚ.

Από το Καματερό η Βιβή Καζάκη υποστήριξε: «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι με την ομάδα μου στο F4. Μου είχε λείψει αυτή η διοργάνωση, έχω πάρει μέρος πριν αρκετά χρόνια. Είμαστε αουτσάιντερ, αλλά θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Ελπίζω να δώσουμε και οι δύο ομάδες έναν ωραίο αγώνα, χωρίς τραυματισμούς. Είναι δύσκολοι καιροί, παρόλα αυτά έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια, βλέπουμε έναν όμορφο γήπεδο. Να κάνουμε όλοι την προσπάθειά μας και στο τέλος όλοι να φύγουμε με χαμόγελο».

Τέλος η παίκτρια του Αθηναϊκού, Φωτεινή Νούσια επεσήμανε: «Πριν από μία εβδομάδα είχαμε αθλήτριες με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, είμαστε χαρούμενες που καταφέραμε να κάνουμε κάποιες σημαντικές προσθήκες και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικές. Θέλουμε να παίξουμε ένα καλό ματς και να το ευχαριστηθούμε και εμείς, αλλά και τα κορίτσια της Νέας Ιωνίας. Εύχομαι καλούς αγώνες και να κερδίσουν οι καλύτεροι».


 

Τελευταία Νέα