Επανεξέταση στην υπόθεση Νασάρ-FBI ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Newsroom
Επανεξέταση στην υπόθεση Νασάρ-FBI ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

bet365

Να επανεξεταστεί η αθωωτική απόφαση υπέρ του FBI για την αργοπορημένη αντίδρασή του στις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης από τον Λάρι Νασάρ, ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε να επανεξεταστεί η απόφαση του δικαστηρίου να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε δύο στελέχη του FBI για τα αργά αντανακλαστικά τους στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του Λάρι Νασάρ σε εκατοντάδες αθλήτριες της γυμναστικής.

Πριν ένα μήνα εξετάστηκε στο δικαστήριο η καταγγελία κατά του FBI, το οποίο κατηγορείται πως έδειξε να αδιαφορεί για τις καταγγελίες που είχαν γίνει, με αποτέλεσμα κι άλλες νεαρές κοπέλες να πέσουν θύμα του πρώην γιατρού της εθνικής ομάδας γυμναστικής στην χώρα.

Το δικαστήριο ωστόσο έκρινε πως δεν επαρκούσαν τα στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες κατά των δύο στελεχών του FBI που κατηγορούνταν, κάτι το οποίο ωστόσο το υπουργείο θέλει να επανεξεταστεί, όπως ανέφερε σε επιτροπή της Γερουσίας η δικηγόρος Λίσα Μονακό.

Σύμφωνα με την δικηγόρο υπάρχουν νέα στοιχεία που δείχνουν ότι το FBI απέτυχε στο να αντιδράσει άμεσα στις καταγγελίες και πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις στους Μάικλ Λάνγκεμαν και Τζέι Αμποτ.

«Το FBI απέτυχε, η κυβέρνηση απέτυχε. Ολοι αποτύχαμε. Ηταν σαν να υπηρετούσαμε έναν παιδόφιλο και να του σερβίραμε στο πιάτο αθώα παιδιά» ανέφερε μέλος της δικαστικής επιτροπής στη Γερουσία, κάνοντας λόγο για «κηλίδα» στην ιστορία του FBI.

 

Τελευταία Νέα