noroomforabusε

No Room For Abuse: Καμπάνια για την καταπολέμηση της κακοποίσησης των gamer γυναικών

Πηνελόπη Γκιώνη

Το 75% των παικτριών online games, στις ηλικίες 18-24, έχουν βιώσει κακοποίηση όσο έπαιζαν διαδικτυακά όπως προκύπτει από την έρευνα που έκαναν η εταρεία Guild Esports με το δίκτυο Sky. Η νέα καμπάνια No Room For Abuse στοχεύει στο να μειωθεί αυτό το ποσοστό, με την ελπίδα κάποια στιγμή να μηδενιστεί.

Η βρετανική εταιρεία Εsports “Guild Esports” και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών “Sky UK” ξεκίνησαν μια νέα εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη λεκτική κακοποίηση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες gamers, όπως αναφέρει το Esports Insider.

Η εκστρατεία με το όνομα #NoRoomForAbuse θα τρέξει σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Instagram, το TikTok και το Twitch με στόχο την ευαισθητοποίηση απέναντι στην κακοποίηση που δέχονται κυρίως οι γυναίκες παίκτριες και με στόχο το ασφαλές περιβάλλον για όλους στον χώρο του gaming.

Η καμπάνια ξεκίνησε εδώ και μερικές μέρες με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναδεικνύουν τη λεκτική παρενόχληση λόγω φύλου που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες παίκτριες όταν παίζουν online. Το περιεχόμενο των βίντεο λαμβάνει χώρα σε μια εκδήλωση επιρροής και μέσων ενημέρωσης στο Sky Guild Gaming Centre, στην οποία οι άνδρες συμμετέχοντες έπαιζαν ένα παιχνίδι ενώ δέχονταν λεκτική κακοποίηση (σαν να ήταν γυναίκες gamers).

Παράλληλα με την καμπάνια με το συγκεκριμένο βίντεο, στην οποία συμμετέχουν επίσης influencers του κόσμου των gamers Stephanie Ijoma και Elz Thee Witch καθώς και οι Twitch streamers Sunpi και Danielle Udogaranya, η Guild και η Sky διεξήγαγαν μια μελέτη σχετική με την πρωτοβουλία.

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 άτομα στη Βρετανία, αποκάλυψε ότι το 49% των γυναικών gamers έχουν βιώσει κάποιο επίπεδο κακοποίησης ή παρενόχλησης ενώ παίζουν ή κάνουν streaming στο διαδίκτυο. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 75% για τις παίκτριες των ηλικιών 18-24 ετών. Επιπλέον, το 27% των ερωτηθέντων φοβήθηκε ότι θα δεχθεί επίθεση στην πραγματική ζωή μετά από διαδικτυακές απειλές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

 Cybersmile-campaign-supporting-women-in-gamingΗ Τζάζμιν Σκι, διευθύνουσα σύμβουλος της Guild Esports, δήλωσε: «Η βελτίωση των ευκαιριών για τις γυναίκες στα Εsports αποτελεί βασική δέσμευση της συνεργασίας μας με τη Sky. Παρ’ όλο που υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει, είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της προώθησης της μεγαλύτερης συμμετοχής γυναικών στον τομέα και της δημιουργίας μιας κοινότητας gaming χωρίς αποκλεισμούς. Ελπίζουμε ότι με την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κακοποίηση που επηρεάζει τις γυναίκες gamers μέσω της εκστρατείας μας #NoRoomForAbuse, παράλληλα με μια συλλογική προσπάθεια υποστήριξης και εκπαίδευσης, μπορούμε να σημειώσουμε πραγματική πρόοδο στη δημιουργία μιας καλύτερης εμπειρίας gaming για όλους».

Εκτός από την ισχυρή εμπειρία στο Sky Guild Gaming Centre, η Cybersmile δημιούργησε μια σειρά διαδραστικών εκπαιδευτικών ενοτήτων που έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώσουν την πρωτοβουλία, ευαισθητοποιώντας για τη σεξιστική κακοποίηση στα games, προωθώντας την προσωπική ασφάλεια και ενδυναμώνοντας τους παίκτες ώστε να είναι ενημερωμένοι και να θεωρούνται σύμμαχοι.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα #NoRoomForAbuse καλύπτει τους ακόλουθους τρεις βασικούς τομείς:

Ενότητα 1: Πώς να αναγνωρίζετε την κακοποίηση

Μια διαδραστική ενότητα που ευαισθητοποιεί για το πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα της σεξιστικής κακοποίησης στο gaming, ενώ παράλληλα διερευνά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει.

Ενότητα 2: Πώς να αναφέρετε καταχρηστική συμπεριφορά

Μια διαδραστική ενότητα που εκπαιδεύει τους χρήστες με πρακτικές συμβουλές και συμβουλές για να παραμένουν ασφαλείς όταν παίζουν παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Ενότητα 3: Πώς να γίνετε σύμμαχος

Μια διαδραστική ενότητα που επιδεικνύει απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους ώστε οι παίκτες να ενημερώνονται και να θεωρούνται σύμμαχοι.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]