Αρτακιανού στο GWomen: «Το θέλαμε από την αρχή αυτό το Κύπελλο και τα καταφέραμε»
12/03/2023
ΒΟΛΕΙ

Αρτακιανού στο GWomen: «Το θέλαμε από την αρχή αυτό το Κύπελλο και τα καταφέραμε»

Φώτης Καρακούσης

Η λίμπερο της ΑΕΚ, Μαριαλένα Αρτακιανού μιλάει στο GWomen για την κατάκτηση του Κυπελλου στην Άρτα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως όταν υπέγραψε στην Ένωση ήξερε πως ήρθε η στιγμή για έναν τίτλο.

Μετά από 3 χαμένους τελικούς, η ΑΕΚ κατάφερε να γράψει ιστορία, κατακτώντας το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της. Οι «κιτρινόμαυρες» πήγαν στην φιλόξενη Άρτα παίζοντας το τελευταίο διάστημα το καλύτερο βόλεϊ και στο Τ9 επιβεβαίωσαν όσους θεωρούσαν πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση μετά την ανάλυψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιουνούς Οτσάλ, φτάνοντας ως το τέλος και παίρνοντας την κούπα. Μια κούπα που έγινε δικιά τους με δύο νίκες με 3-1 αρχικά επί του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό και εν συνεχεία επί του Παναθηναϊκού στον τελικό.

Για να μπορέσει μια ομάδα να κατακτήσει ένα τρόπαιο θα πρέπει όλες οι παίκτριες να παίξουν το λιγότερο καλά, αλλά σίγουρα πάντα κάποιες ξεχωρίζουν. Στην προκειμένη περίπτωση, μια από τις «κιτρινόμαυρες» που ξεχώρισαν ήταν η Μαριαλένα Αρτακιανού. Η 29χρονη λίμπερο με ήταν μαζί με την Νίζετιχ αυτές που κράτησαν την υποδοχή σε ένα τρικ του Οτσάλ, με τον Τούρκο να «κρύβει» την Καλντερόν. Ένα τρικ που έπιασε απόλυτα, καθώς η Καλντερόν που έχει τα θέματά της στην πρώτη μπάλα δεν είχε υποδοχές, ρίχνοντας το βάρος στην επίθεση, αλλά και η πρώτη μπάλα από τις Αρτακιανού και Νίζετιχ ήταν εξαιρετική, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η Θεσσαλονικιά που παίζοντας 8 χρόνια στον ΑΟ Θήρας, δεν ήταν λίγοι όσοι νόμιζαν πως είναι από την Σαντορίνη, μίλησε στο Gazzetta Women για το Κύπελλο που πήρε η ΑΕΚ, στην πρώτη της χρονιά στην Ένωση και δεν έκρυψε πως όταν αποφάσισε να αλλάξει ομάδα ήξερε πως ήρθε η στιγμή οι «κιτρινόμαυρες» να πάρουν έναν τίτλο (ακόμα ένα γιατί ήδη έχουν κατακτήσει 1 πρωτάθλημα και 1 σούπερ καπ).

aek

Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό τελειώνει και η ΑΕΚ κατακτά το Κύπελλο. Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα που βίωσες;

«Τα πρώτα συναισθήματα ήταν χαρά και συγκίνηση. Το θέλαμε όλες από την αρχή και είχαμε έρθει προετοιμασμένες για δύο δύσκολα παιχνίδια. Οι ομάδες, φέτος, είναι πολύ δυνατές και ποιοτικές και είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να κατακτήσουμε το κύπελλο».

Μετά από 8 χρόνια στον ΑΟ Θήρας αποφάσισες να αλλάξεις ομάδα και την πρώτη σου χρονιά κατακτάς έναν τίτλο. Περίμενες πως θα ερχόταν η επιτυχία τόσο γρήγορα;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα αυτό το επίτευγμα. Με την ομάδα της Σαντορίνης είχαμε φτάσει 3-4 φορές στον τελικό, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε καταφέρει να επικρατήσουμε. Η μεταγραφή στην ΑΕΚ ήταν μία πρωτόγνωρη αλλαγή για μένα, αλλά ήξερα πως ο σύλλογος θα ήταν ανταγωνιστικός, πράγμα που με έκανε να πιστεύω πως φέτος ήρθε η στιγμή για έναν τίτλο».

«Ήμασταν 100% συγκεντρωμένες και παίξαμε καλύτερα»

Η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει στον ημιτελικό τον ΠΑΟΚ και στον τελικό τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά τον τελικό, που θεωρείς πως κρίθηκε;

«Σε γενικές γραμμές παίξαμε καλύτερα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά στα κρίσιμα σημεία δείξαμε ανωτερότητα. Ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Ίσως τους κυριάρχησε το άγχος της διατήρησης του κυπέλλου. Θεωρώ πως κρίθηκε στα κρίσιμα σημεία, όπου εκεί ήμασταν 100% συγκεντρωμένες και μπορέσαμε να τα διαχειριστούμε σωστά».

Υπήρξε στιγμή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αγχώθηκες πως τα πράγματα μπορεί να μην πάνε τόσο καλά για την ομάδα σου;
«Στο δεύτερο σετ, στο οποίο δεν παίξαμε καλά, υπήρχε μία μικρή απογοήτευση. Ωστόσο, μιλήσαμε και είπαμε πως δεν θα το βάλουμε κάτω».

Που θα ήθελες να αφιερώσεις το Κύπελλο;
«Το κύπελλο αυτό θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου, φυσικά. Στον προπονητή, ο οποίος έγινε πατέρας πριν λίγες ημέρες, και στη γιαγιά μου, η οποία θα είναι πολύ περήφανη από εκεί ψηλά...».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]