Stella_Xristodoulou
11/04/2022
ΒΟΛΕΙ

Ολυμπιακός: Η Στέλλα Χριστοδούλου μιλάει στο GWomen για το έπος της Προύσας

Φώτης Καρακούσης

Πριν τέσσερα χρόνια ο Ολυμπιακός κατάφερε μέσα στη Τουρκία και συγκεκριμένα τη Μπούρσα να κατακτήσει το Challenge Cup, με την αρχηγό και πολυτιμότερη του τελικού, Στέλλα Χριστοδούλου να μιλάει στο GWomen γι' αυτή την μεγάλη επιτυχία, την μοναδική για το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ.

Το ημερολόγιο έγραφε 11 Απριλίου του 2018 και ο Ολυμπιακός έχοντας χάσει με 3-2 μέσα στο Ρέντη από την Μπούρσα, πήγε στη Τουρκία με στόχο την μεγάλη υπέρβαση. Είχε φτάσει και την προηγούμενη χρονιά σε τελικό του Cfhallenge Cup, αλλά πλέον ακόμα και μετά την εντός έδρας ήττα, όλοι πίστευαν πως είχε έρθει η ώρα για την μεγάλη υπέρβαση.

Είχε έρθει η ώρα για να γράψουν την δική τους ιστορία και να γίνουν η πρώτη γυναικεία ελληνική ομάδα που θα κατακτούσε έναν Ευρωπαϊκό τίτλο. Σε αυτό το ραντεβού με την ιστορία τους οι «ερυθρόλευκες» αποδείχθηκαν Αγγλίδες και με ένα σπουδαίο 3-1 κατάφεραν να πετύχουν αυτό που για το βόλεϊ στην χώρα μας και ειδικά το γυναικείο, ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα από τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

Χριστοδούλου: «Μαγική χρονιά, το θέλαμε πολύ και το πήραμε»

Αρχηγός της ομάδας που άλωσε την Μπούρσα ήταν η Στέλλα Χριστοδούλου. Η διεθνής πασαδόρος που παραμένει στις «ερυθρόλευκες» (παραμένει και αρχηγός), μίλησε στο GWomen για την μεγάλη αυτή στιγμή του ελληνικού βόλεϊ. Για τον σπουδαίο τελικό, τη δύναμη που πήραν τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς από τον κόσμο με την αποθέωση που γνώρισαν μετά την εντός έδρας ήττα στο Ρέντη, αλλά και συνολικά όλη την πορεία του Ολυμπιακού προς τον τελικό και την κατάκτηση του Challenge Cup.

oly_fansΣτέλλα σαν σήμερα πριν 4 χρόνια ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Challenge Cup, του μοναδικού Ευρωπαϊκού τίτλου που έχει πάρει ελληνική ομάδα στο γυναικείο βόλεϊ. Τι είναι αυτό που σου έρχεται αρχικά στο μυαλό;

«Η αλήθεια είναι πως όλη η πορεία εκείνης της χρονιάς ήταν μαγική. Η ομάδα έδειχνε μαχητική ψυχή και πάθος για να πάρει τη νίκη και αυτό φάνηκε και από τις δύο ανατροπές. Θυμάμαι τον αγώνα μέσα στην έδρα μας με την Μπούρσα με τον κόσμο να έχει γεμίσει το Ρέντη και ήταν ότι πιο όμορφο έχουμε ζήσει. Αυτή η ενέργεια του γηπέδου και η απαίτηση του κόσμου να φέρουμε το Ευρωπαϊκό. Και μετά την ήττα ήταν φοβερή η συμπαράσταση του κόσμου, η ενέργεια και η εμπιστοσύνη που μας έδειξε ήταν η ώθηση που θέλαμε να πάμε και να κάνουμε την ανατροπή μέσα στην Τουρκία.

Με δεδομένο πως την προηγούμενη χρονιά ο Ολυμπιακός είχε φτάσει τελικό, ο στόχος της χρονιάς που ξεκίνησε ήταν να φτάσει ως το τέλος;

«Ο Ολυμπιακός είχε στόχο να πρωταγωνιστήσει και στην Ευρώπη και το λέγαμε από την αρχή. Ξέραμε πως το πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο δυνατό και θέλαμε το κάτι παραπάνω στην χρονιά. Την προηγούμενη χρονιά είχαμε φτάσει στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό και από το ξεκίνημα θέλαμε να φτάσουμε εκεί και πάλι, αλλά να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

«Δεν υπήρχε άγχος, δεν υπήρχε πρέπει, αλλά θέλω»

Υπήρχε δηλαδή το πρέπει και το άγχος που σχεδόν πάντα το συνοδεύει για κάτι καλό στην Ευρώπη;

«Όχι σε καμία περίπτωση δεν είχαμε το άγχος. Ήμασταν μια ομάδα που είχαμε δουλέψει πολλά χρόνιο μαζί και θα έλεγα πως υπήρξε το θέλω και όχι το πρέπει. Κοιτάζαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να φτάσουμε ως το τέλος όπως και έγινε».

Πάμε τώρα να δούμε την πορεία με τις ομάδες ξεχωριστά. Πρώτη αντίπαλος η Λογκρόνιο, ένα εμπόδιο που περάσατε εύκολα

«Η αλήθεια είναι πως η Λογκρόνιο ξέραμε πως ήταν στα μέτρα μας και δεν μας δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα. Ακόμα και στη νίκη με 3-2 εκτός έδρας, δείχναμε πως είχαμε τον έλεγχο».

«Με την Ταργκοβίστε ο Ολυμπιακός έδειξε πως ήταν φτιαγμένος για να κάνει ανατροπές»

Μετά έρχεται η Ταργκοβίστε, με τον Ολυμπιακό μάλιστα να χάνει στο πρώτο ματς στο Ρέντη με 3-2. Αυτή η ήττα σας άγχωσε;

«Για να είμαστε και σωστοί, φυσικά και υπήρχε γιατί όταν χάνεις με 3-2 μέσα στην έδρα σου πρέπει να κάνεις την ανατροπή. Η Ταργκοβίστε ήταν μια δυνατή ομάδα, όμως ο Ολυμπιακός ήταν φτιαγμένος για να κάνει ανατροπές και να παίρνει τα αποτελέσματα που ήθελε και αυτό έκανε και με την συγκεκριμένη ομάδα».

Η δυσκολία με την Ταργκοβίστε σας έκανε να είσαστε πιο δυνατές από το ξεκίνημα με την Πφέφινγκεν; Γιατί με τις Ελβετίδες δεν φάνηκε να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα.

«Είχαμε περάσει το πρώτο δύσκολο ματς με την Ταργκοβίστε και δεν θέλαμε να γίνει το ίδιο. Η Πφέφινγκεν ήταν μια ομάδα που αντιμετωπίσαμε αρκετά εύκολα, αλλά την αντιμετωπίσαμε σοβαρά και γιαυτό ήρθαν οι εύκολες νίκες. Είχαμε πάθος για να φτάσουμε ως το τέλος και να πάρουμε την κούπα. Διψάγαμε όλες και κάθε ματς ήταν ένας τελικός και αυτό έγινε και με τις Ελβετίδες. Και στα δύο παιχνίδια είχαμε την ίδια αντιμετώπιση και ήρθαν δύο σχετικά άνετες νίκες».

Ξεπερνώντας και το εμπόδιο της Πφέφινγκερ ο Ολυμπιακός φτάνει στα ημιτελικά, εκεί όπου ο αντίπαλος ήταν η Κράσνονταρ. Μια ομάδα από την Ρωσία που ως χώρα είναι πολλά επίπεδα πάνω από την Ελλάδα, ωστόσο και πάλι καταφέρατε να προκριθείτε και με δύο νίκες.

«Η αλήθεια είναι πως ξέρουμε όλοι το επίπεδο της Ρωσίας στο βόλεϊ. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές με έμπειρες παίκτριες και κυρίως παίζουν σε ένα πρωτάθλημα που κάθε αγώνας είναι ντέρμπι, σε αντίθεση με εμάς εκείνα τα χρόνια που στο πρωτάθλημα ήταν ελάχιστα τα δύσκολα παιχνίδια. Ωστόσο η ομαδική δουλειά που κάναμε μας οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα. Δεν σου κρύβω πως όσο πλησιάζαμε στο στόχο μας η πίεση ανέβαινε γιατί ήθελες να ολοκληρώσεις τον στόχο σου, αλλά αυτή η ομάδα είχε δείξει πως μπορεί να αντέξει στην πίεση και να γίνει ακόμα καλύτερη».

Και έρχεται και με ευκολία μάλιστα, η πρόκριση στον τελικό. Τι σας είπε πριν τον αγώνα στη Τουρκία ο κόουτς (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς);

«Γενικά αυτό που θυμάμαι από τον Κοβάτσεβιτς είναι πως αντιμετώπιζε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είτε παίζαμε στην Ελλάδα, είτε τελικό με την Μπούρσα, κοίταζε με σεβασμό τον αντίπαλο και μας το έλεγε συνέχεια. Ο κόουτς έβαλε το μεγαλύτερο λιθαράκι να φτάσει η ομάδα ψηλά και πέρασε την νοοτροπία του νικητή, που έκανε και την διαφορά τόσο στον τελικό, όσο και συνολικά σε όλη την πορεία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια».

Πάμε τώρα στον τελικό στη Μπούρσα. Τι θυμάσαι από αυτό το μεγάλο παιχνίδι;

«Θυμάμαι με το που φτάσαμε στο γήπεδο της Μπούρσα πως σκέφτηκα πως βρισκόμαστε εκεί για κάποιο λόγο στο ίδιο μέρος για να έχει αυτή την φορά το αντίθετο αποτέλεσμα. Είχαμε φτάσει και πάλι σε τελικό Ευρώπης και παρότι χάσαμε το πρώτο σετ, το βλέμμα των κοριτσιών έλεγε ένα πράγμα «να κερδίσουμε εμείς το Κύπελλο». Υπήρχε πίστη σε όλους μας για να πάρουμε το Κύπελλο και την πίστη αυτή την βγάλαμε στο γήπεδο και τα καταφέραμε».

«Από την μέση του αγώνα υπήρξε αίσθηση πως ακουμπάς το Κύπελλο»

Λέγοντας για το πρώτο χαμένο σετ, μετά από αυτό το 1-0 της Μπούρσα, ο Ολυμπιακός όχι απλά αντέδρασε αλλά έκανε με περίπατο το 3-1, κατακτώντας το Κύπελλο. Πως ήταν η ατμόσφαιρα μέσα στη Προύσα;

«Μετά την απώλεια του πρώτου σετ η ομάδα έδειχνε σε κάθε φάση πόσο ήθελε το τρόπαιο. Δείξαμε πως μπήκαμε για να κερδίσουμε το ματς. Από την μέση του αγώνα φαινόταν πως υπήρχε το συναίσθημα πως ακουμπάς το κύπελλο, ήμασταν καλύτερη ομάδα, το δείξαμε και κάναμε το όνειρο πραγματικότητα Σε όποια έδρα και να παίζαμε θέλαμε τη νίκη, αλλά εκεί ήταν ακόμα καλύτερα. Υπήρχε φανατισμένο κλίμα, αλλά όχι ακρότητες. Πολλοί στο τέλος μας περίμεναν να μας δώσουν συγχαρητήρια».

Olympiacos_volleyΤι θυμάσαι με το που τελείωσε ο μεγάλος τελικός και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην κορυφή;

«Θυμάμαι την συγκίνηση των κοριτσιών, θυμάμαι και τον Νίκο (Κατσιούρας, team manager του τμήματος) που ήταν δακρυσμένος. Ήταν μια επιβράβευση όλων των προσπαθειών. Θυμάμαι πως ξέσπασε όλη η ομάδα και έγινε όλη μια τεράστια αγκαλιά. Εκείνη την ώρα δεν επικρατεί λογική. Επικρατούν ανάμικτα συναισθήματα, περηφάνια για την ομάδα σου, ανείπωτη χαρά και μεγάλη συγκίνηση και πολλά άλλα που δεν μπορώ να περιγράψω. Είναι στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ στην ζωή σου».

Ξεκινώντας το βόλεϊ, πίστευες πως θα φτάσεις σε ένα σημείο να κατακτήσεις με την ομάδα σου ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο;

«Αρχικά να πως ήταν ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό βόλεϊ συνολικά. Κάθε ελληνικός σύλλογος με ομάδες που παίζουν σε πολύ δυνατά πρωταθλήματα και ειδικά εκείνη την εποχή η διαφορά σε αυτά τα πρωταθλήματα ήταν πολύ μεγάλη. Όσον αφορά εμένα, όχι δεν ξεκίνησα το βόλεϊ περιμένοντας να πάρω το Ευρωπαϊκό, το έκανα γιατί είχα αγνή αγάπη για το άθλημα. Μετά όσο οι στόχοι μου να πάω σε μια μεγάλη ομάδα που να διεκδικεί και να παίρνει πρωτάθλημα άρχισαν να εκπληρώνονται και δεν σου κρύβω πως κοίταξα και το Ευρωπαϊκό γιατί μου το επέτρεψε ο Ολυμπιακός να το σκεφτώ αυτό όπως και έγινε».

Κλείνοντας πιστεύεις πως το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ έχει ανέβει σε τέτοιο σημείο που να μπορεί και πάλι να διεκδικήσει κάποια ομάδα μας έναν Ευρωπαϊκό τίτλο;

«Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ σημαντικό το ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανέβει επίπεδο. Υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες και καλή οργάνωση,. Θέλει όμως πολύ δουλειά εντός γηπέδου και αφοσίωση στο στόχο. Η Ελλάδα δεν υστερεί σε ταλέντο αθλητών. Αν ανέβει σε οργάνωση φυσικά και μπορούν οι ελληνικές ομάδες να κοιτάξουν στα μάτια τις Ευρωπαϊκές».

Η πορεία προς το όνειρο

Ας πάμε να δούμε την πορεία του Ολυμπιακού προς την κατάκτηση του Challenge Cup.

Λογκρόνιο – Ολυμπιακός 2-3
*Οι πόντοι της Λογκρόνιο προήλθαν από 3 άσσους, 60 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 35 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσσους, 58 επιθέσεις, 16 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων.

ΛΟΓΚΡΟΝΙΟ (Γκαγιάρντο): Γκρίτζμπαχ 11 (9/21 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μάρτινς Ντα Σίλβα 1 (1/3 επ., 56% υπ. - 33% άριστες), Έντελμαν 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ), Περέιρα 17 (16/46 επ., 1 άσσος), Γκονζάλεζ 14 (12/45 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 41% υπ. - 24% άριστες), Πέκοβιτς 6 (4/9 επ., 2 μπλοκ) / Γιάμπρες (λ, 54% υπ. - 11% άριστες), Ροντρίγκεζ (λ, 76% υπ. - 53% άριστες), Φιγκερόα, Εσκαμίγια, Πορτέρο 13 (12/28 επ., 1 μπλοκ, 53% υπ. - 21% άριστες), Ρανγκέλ 4 (4/5 επ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 14 (5/12 επ., 1 άσσος, 8 μπλοκ), Νιέμερ 15 (12/39 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 65% υπ. - 32% άριστες), Πολ 15 (13/37 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 67% υπ. - 33% άριστες), Λαμπρούση 12 (8/17 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (1/8 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Χίππε 19 (19/44 επ.) / Κονόμι (λ, 67% υπ. - 39% άριστες), Κοκκινάκη (λ, 50% υπ. - 50% άριστες), Νομικού 1 (μπλοκ), Παπαδοπούλου.

Ολυμπιακός – Λογκρόνιο 3-0

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 7 άσσους, 40 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων και της Λογκρόνιο προήλθαν από 3 άσσους, 28 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 12 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-12, 25-17) σε 67'

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 9 (2/8 επ., 4 άσσοι, 4 μπλοκ), Νιέμερ 10 (6/19 επ., 4 μπλοκ, 53% υπ. - 35% άριστες), Πολ 14 (13/23 επ., 1 μπλοκ, 59% υπ. - 41% άριστες), Λαμπρούση 7 (5/7 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Χίπε 19 (13/28 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 56% υπ. - 44% άριστες).

ΛΟΓΚΡΟΝΙΟ (Γκαγιάρντο): Γκρίτζμπαχ 9 (6/13 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Έντελμαν, Περέιρα 9 (8/22 επ., 1 μπλοκ), Πορτέρο 3 (3/15 επ., 45% υπ. - 18% άριστες), Γκονζάλεζ 8 (6/17 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 43% υπ. - 32% άριστες), Πέκοβιτς 1 (1/6 επ.) / Γιάμπρες (λ, 71% υπ. - 14% άριστες), Ροντρίγκεζ (λ, 88% υπ. - 75% άριστες), Φιγκερόα 1 (1/2 επ.), Ντα Σίλβα 2 (1/6 επ., 1 άσσος, 33% υπ. - 8% άριστες), Εσκαμίγια, Ρανγκέλ 2 (2/2 επ.).

Φάση των «16»

Ολυμπιακός – Ταργκοβίστε 2-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 9 (5/14 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Νιέμερ 20 (14/41 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ, 47% υπ. - 40% άριστες), Πολ 10 (7/21 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 52% υπ. - 36% άριστες), Λαμπρούση 5 (4/11 επ., 1 άσσος), Χριστοδούλου 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Χίπε 25 (22/49 επ., 3 άσσοι) / Κονόμι (λ, 38% υπ. - 14% άριστες), Κωνσταντινίδου.
ΤΑΡΓΚΟΒΙΣΤΕ (Γκιγιέρμο): Χροντσέκοβα 8 (4/14 επ., 4 μπλοκ), Σμιθ 3 (1/6 επ., 2 μπλοκ), Φάιερς 15 (13/32 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 47% υπ. - 34% άριστες), Τρίτσα 16 (14/46 επ., 2 μπλοκ, 47% υπ. - 29% άριστες), Οτάσεβιτς 12 (3/8 επ., 5 άσσοι, 4 μπλοκ), Κόλαρ 18 (16/44 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Ντιουρ (λ, 44% υπ. - 33% άριστες), Σόουζα 1 (άσσος), Τσαλότα 1 (άσσος), Μάρτσιου 1 (1/2 επ.).

Ταργκοβίστε – Ολυμπιακός 1-3
*Οι πόντοι της Ταργκοβίστε προήλθαν από 7 άσσους, 48 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 9 άσσους, 53 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 1-3 (17-25, 25-16, 21-25, 22-25) σε 110'

CSM ΤΑΡΓΚΟΒΙΣΤΕ (Γκιγιέρμο): Χροντσέκοβα 6 (4/13 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σμιθ, Φάιερς 16 (11/30 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ, 39% υπ. - 16% άριστες), Τρίτσα 16 (14/34 επ., 2 μπλοκ, 36% υπ. - 14% άριστες), Οτάσεβιτς 1 (άσσος), Κόλλαρ 18 (17/39 επ., 1 άσσος) / Ντουρ (λ, 65% υπ. - 26% άριστες), Σόουζα, Ρόσκα, Καλότα 5 (2/4 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μαρτσίου 1 (άσσος), Βοτσιέσκα 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 5 (3/5 επ., 2 μπλοκ), Νιέμερ 9 (8/23 επ., 1 άσσος, 34% υπ. - 22% άριστες), Πολ 22 (17/35 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ, 39% υπ. - 21% άριστες), Λαμπρούση 10 (6/10 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 6 (3/4 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Χίπε 20 (15/46 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 11% υπ. - 0% άριστες), Κοκκινάκη (λ, 25% υπ. - 25% άριστες), Κωνσταντινίδου, Βλαχάκη 1 (1/2 επ.), Παπαδοπούλου.

Φάση των «8»

Πφέφινγκεν – Ολυμπιακός 1-3

*Οι πόντοι της Πφέφινγκεν προήλθαν από 5 άσσους, 50 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσσους, 49 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 1-3 (25-21, 19-25, 21-25, 19-25) σε 97'
ΠΦΕΦΙΝΓΚΕΝ (Βόλμερ): Βον Πίκαρτζ 2 (2 άσσοι), Βαλτς 13 (9/33 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 31% υπ. - 11% άριστες), Μάτερ 10 (5/19 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Ένοκ 15 (13/21 επ., 2 μπλοκ, 33% υπ. - 19% άριστες), Στορτσκ 16 (14/34 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γουάιτ 9 (9/21 επ.) / Πόγκανι (λ, 57% υπ. - 39% άριστες), Ζάιγκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 11 (5/10 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Νιέμερ 8 (5/30 επ., 3 μπλοκ, 28% υπ. - 14% άριστες), Πολ 17 (14/32 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 46% υπ. - 8% άριστες), Λαμπρούση 9 (4/15 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 1 (1/8 επ.), Χίπε 23 (20/40 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 42% υπ. - 12% άριστες).

Ολυμπιακός – Πφέφινγκεν 3-0

Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 15 άσσους, 34 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι της Πφέφινγκεν προήλθαν από 1 άσσο, 24 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-0 (25-04, 25-18, 25-20)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 4 (2/5 επ, 2 μπλοκ), Νιέμερ 16 (8/21 επ, 6 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ -43% άριστες), Πολ 7 (4/14 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 63% υπ -25% άριστες), Λαμπρούση 6 (2/7 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 8 (4/7 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Χίπε 17 (14/30 επ, 3 άσσοι), Κονόμι (λ, 71% υπ -50% άριστες), Κωνσταντινίδου 4 (2/5 επ, 2 μπλοκ), Νομικού.
ΠΦΕΦΙΝΓΚΕΝ (Βόλμερ): Φον Πιέκερτζ 3 (1/2 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Βάλτς 3 (3/23 επ, 0% υπ), Μάτερ 6 (6/11 επ), Ενόκ 4 (3/11 επ, 1 μπλοκ, 46% υπ -38% άριστες), Στορκ 4 (3/11 επ, 1 μπλοκ, 38% υπ -8% άριστες), Γουάιτ 6 (6/15 επ) / Πογκάνι (λ, 59% υπ -47% άριστες).

olympiacos_koypa

Ημιτελικά

Ολυμπιακός – Ντιναμό Κράσνονταρ 3-2

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 12 άσσους, 63 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων και της Ντιναμό Κράσνονταρ προήλθαν από 7 άσσους, 54 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-2 (18-25, 25-14, 23-25, 25-19, 15-13) σε 113'

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 8 (4/8 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Νιέμερ 16 (12/24 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 34% υπ. - 24% άριστες), Πολ 13 (8/33 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ, 71% υπ. - 52% άριστες), Λαμπρούση 18 (14/15 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (1/9 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Χίπε 29 (24/45 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 32% υπ. - 29% άριστες), Βλαχάκη.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Ουσάκοφ): Πιπουρίνοβα 11 (9/23 επ., 2 άσσοι), Περεπέλκινα 16 (12/21 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Νόσοβα 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Ποντσκαλνάινα 20 (12/23 επ., 2 άσσοι, 6 μπλοκ), Σάσκοβα 9 (6/20 επ., 3 μπλοκ, 50% υπ. - 30% άριστες), Σπερσκάιτε 16 (13/41 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 23% υπ. - 13% άριστες) / Τρετιάκοβα (λ, 64% υπ. - 32% άριστες), Μπίμπινα (λ), Μπιάρντα, Σμίρνοβα 1 (1/1 επ.), Μισάγκινα, Μπογκόσκαγια.

Ντιναμό Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 0-3

Οι πόντοι της Ντιναμο Κράσνονταρ προήλθαν από 0 άσσους, 27 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 10 άσσους, 36 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 19 λάθη αντιπαλων.
Τα σετ: 0-3 (20-25, 15-25, 13-25)

ΝΤΙΝΑΜΟ (Ουσάκοφ): Πιπουνίροβα 3 (3/18 επ, 36% υπ-24% άριστες), Περεπέλκινα 6 (5/10 επ, 1 μπλοκ), Νόσοβα, Ποντσκάλναγια 5 (4/10 επ, 1 μπλοκ), Σοκόλοβα 4 (3/13 επ, 1 μπλοκ, 50% υπ -20% άριστες), Σμιρνόβα 10 (10/24 επ) / Τρατιάκοβα (λ, 53% υπ -29% άριστες), Μπίμπινα (λ), Μπιάρντα 1 (1/4 επ), Κοσκάροβα, Μισάγκινα, Μπογκόφσκαγια 1 (1/2 επ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 4 (2/5 επ, 2 μπλοκ), Νιέμερ 13 (8/14 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ, 64% υπ -36% άριστες), Πολ 14 (11/25, 3 άσσοι, 41% υπ -18% άριστες), Λαμπρούση 7 (2/8 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (2/3 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χίπε 14 (11/30 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 60% υπ -60% άριστες), Βλαχάκη

Τελικός

1ος τελικό: Ολυμπιακός – Μπούρσα 2-3

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 13 άσσους, 55 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και της Μπούρσα προήλθαν από 5 άσσους, 61 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: (17-25, 23-25, 25-07, 25-18, 15-13) σε 113'
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 9 (5/12 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Νιέμερ 18 (12/27 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ, 37% υπ. - 29% άριστες), Πολ 20 (15/35 επ., 5 μπλοκ), Λαμπρούση 6 (3/8 επ., 3 άσσοι), Χριστοδούλου 2 (2/5 επ.), Χίπε 24 (18/55 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 53% υπ. - 47% άριστες), Κοκκινάκη (λ), Κωνσταντινίδου.
ΜΠΟΥΡΣΑ (Βερτσέσι): Αβτσί 4 (4/10 επ.), Λέις 9 (8/22 επ., 1 άσσος, 40% υπ. - 26% άριστες), Γιλντιρίμ 12 (10/30 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 43% υπ. - 26% άριστες), Μπέλιεν 10 (6/18 επ., 4 μπλοκ), Κάραγκατς 4 (3/7 επ., 1 μπλοκ), Ντιμίτροβα 32 (28/63 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ) / Σαριόγλου (λ, 47% υπ. - 27% άριστες), Μπιτσένκο 1 (1/2 επ.), Άλμπαρακ 3 (1/3 επ., 2 μπλοκ), Κανσού 1 (άσσος).

2ος τελικός: Μπούρσα – Ολυμπιακός 1-3

*Οι πόντοι της Μπούρσα προήλθαν από 3 άσσους, 47 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 10 άσσους, 49 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 1-3 (25-23, 20-25, 18-25, 16-25) σε 112'
ΜΠΟΥΡΣΑ (Βερτσέσι): Λέις 7 (5/17 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 44% υπ. - 31% άριστες), Γιλντιρίμ 6 (6/22 επ., 64% υπ. - 41% άριστες), Μπέλιεν 11 (8/18 επ., 3 μπλοκ), Κάραγκατς 1 (μπλοκ), Ντιμίτροβα 24 (22/56 επ., 2 μπλοκ), Άλμπαρακ 9 (6/14 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Σαριόγλου (λ, 45% υπ. - 28% άριστες), Αβτσί, Μπουτσένκο, Ίντσε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 8 (5/10 επ., 3 μπλοκ), Νιέμερ 12 (9/26 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 38% υπ. - 19% άριστες), Πολ 15 (9/31 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ, 51% υπ. - 31% άριστες), Λαμπρούση 11 (5/12 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Χριστοδούλου 10 (4/6 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Χίπε 17 (17/45 επ.) / Κονόμι (λ, 83% υπ. - 42% άριστες), Κοκκινάκη (λ)

Το ρόστερ της ομάδας που έγραψε ιστορία

Πάμε να δούμε το ρόστερ που είχε ο Ολυμπιακός εκείνη την χρονιά που έγραψε ιστορία κατακτώντας το Challenge Cup.

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Χαρά Παπαδοπούλου, Μαρία Μικέλη

Διαγώνιες: Σάσκια Χίπε, Μαρία Νομικού

Ακραίες: Στέφανι Νιέμερ, Φρανζίσκα Γιάννα Πολ, Έλενα Μιλιντίγιεβιτς, Κωνσταντίνα Βλαχάκη

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Αλίκη Κωνσταντινίδου, Τζίνα Λαμπρούση, Κατερίνα Ζακχαίου

Λίμπερο: Αρέτα Κονόμη, Ειρήνη Κοκκινάκη

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]