ττ
24/12/2022
ΤΖΟΥΝΤΟ

Τελτσίδου στο GWomen: «Έχω βάλει πολύ μεγάλους στόχους, ασταμάτητη προπόνηση και μετάλλια το 2023»

Πηνελόπη Γκιώνη

Για την πρωταθλήτρια του τζούντο, Ελισάβετ Τελτσίδου, ολοκληρώνεται μία χρονιά μέσα στην οποία σημείωσε σημαντική βελτίωση και κατέκτησε μετάλλια που είχε βάλει στόχο. Για το 2023 ζητά... από τον Άγιο Βασίλη περισσότερα μετάλλια και να πετύχει όλους τους μεγάλους στόχους που έχει θέσει.

Για την πρωταθλήτρια του τζούντο, Ελισάβετ Τελτσίδου, ολοκληρώνεται μία χρονιά μέσα στην οποία σημείωσε σημαντική βελτίωση και κατέκτησε μετάλλια που ήθελε πολύ. Για το 2023 ζητά... από τον Άγιο Βασίλη περισσότερα μετάλλια και να πετύχει όλους τους μεγάλους στόχους που έχει θέσει.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια των -70κ βρίσκεται σε εντατικούς ρυθμούς προπονήσεων αφού ξεκινά μία νέα, ακόμη δυσκολότερη χρονιά και πλησιάζουμε πια όλο και πιο πολύ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Μέσα στη χρονιά που ολοκληρώνεται, η Τελτσίδου κατάφερε να πάρει τα πρώτα της μετάλλια σε τουρνουά Γκραν Σλαμ τα οποία έχουν διαφορετική σημασία: το ένα ήταν το πρώτο της μεγάλο χρυσό και το άλλο, παρ' ότι χάλκινο, το κατέκτησε μέσα στην Ιαπωνία.

«To 2022 ήταν μία καλή χρονιά για μένα, κατάφερα να πάρω πολύ σημαντικά μετάλλια που δεν είχα πάρει νωρίτερα, είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Βέβαια, εμείς οι αθλητές ως γνωστόν θέλουμε το… κάτι παραπάνω. Έτσι ήθελα κι εγώ και κάποια πιο μεγάλα μετάλλια που είχα βάλει στόχο αλλά δεν θέλω να είμαι αχάριστη, εφόσον δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς και κατάφερα όλα αυτά…Γι’ αυτό έχουμε το ‘23 μπροστά, που ελπίζω να καταφέρω και τους υπόλοιπους στόχους μου.

«Το χρυσό στο γκραν Σλαμ ήρθε να επουλώσει την πληγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος»

υυΠαρ’ όλο που κέρδισα το μεγαλύτερό μου μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ, που μετά τον Ηλία Ηλιάδη μέσα στην Ιαπωνία δεν το είχε κερδίσει κανείς άλλος, δεν μπόρεσα να το χαρώ τόσο πολύ γιατί νωρίτερα ήταν το Παγκόσμιο για το οποίο είχα προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά αλλά έχασα. Οπότε μετά ήρθε το χρυσό σαν να πήγε να επουλώσει την πληγή από το Παγκόσμιο αλλά δεν μπόρεσα να το χαρώ όσο θα το χαιρόμουν υπό άλλες συνθήκες. Είχα κάνει μεγάλο αγώνα για το Παγκόσμιο και ήμουν απογοητευμένη… Αλλά, σίγουρα, η επιτυχία θα έρθει βήμα βήμα και δεν γίνεται απότομα να πάμε να πάρουμε ένα χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οπότε είμαι χαρούμενη με την εξέλιξή μου και την ανοδική πορεία που έχω και αργότερα, αφού συνειδητοποίησα τι είχα καταφέρει, ένιωσα περήφανη για εμένα».

Η πορεία της 7ης Ολυμπιονίκη του Τόκιο 2020 μέσα στη χρονιά έδειξε πως η βελτίωσή της είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται στην απόδοσή της στους αγώνες. Η «to do» λίστα της για το 2023 είναι γεμάτη μετάλλια και Ολυμπιακούς πόντους, ώστε με το τέλος του 2023 η Τελτσίδου να έχει εξασφαλίσει τη θέση της στο Παρίσι 2024 και έπειτα να μπορέσει να επικεντρωθεί μόνο στην προετοιμασία της: «Στόχος μου δεν είναι μόνο η Ολυμπιακή πρόκριση αλλά σίγουρα και να είμαι πολύ ψηλά βαθμολογικά, έχω βάλει πολύ μεγαλύτερους στόχους αυτή τη φορά. Κάνω μεγάλη προσπάθεια, πολλές ώρες προπόνησης και ελπίζω να ανταμειφθούν οι κόποι μου και να καταφέρω όχι μόνο την πρόκριση αλλά και τα μεγάλα μετάλλια που έχω βάλει στόχο. Δεν θέλω βέβαια να πω πολλά πάνω σε αυτό, πηγαίνουμε βήμα βήμα. Φυσικά με σκοπό την Ολυμπιάδα, το κορυφαίο αθλητικό γεγονός αλλά σιγά σιγά, με εξέλιξη και πιστεύω θα φτάσω εκεί που θέλω».

«Μετά τους Ολυμπιακούς βρήκα κάποιους χορηγούς και μπορώ πια να κάνω καλύτερη προετοιμασία»

Κάθε πρωταθλητής στην Ελλάδα θα πει το ίδιο: Ο πρωταθλητισμός στην Ελλάδα δεν πληρώνει. Και το έχει πει και η ίδια η Τελτσίδου ξανά σε συνέντευξή της στο GWomen όταν δήλωνε πως: «[...]στην Ελλάδα ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος δρόμος και δεν αμείβεται αναλόγως». Η δική της εξέλιξη στους αγώνες είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως αυτό που είχε δηλώσει τότε είναι πέρα για πέρα αληθινό καθώς μόλις της δόθηκε λίγη βοήθεια, από χορηγούς, εκείνη κατάφερε να αφοσιωθεί στην προπόνησή της και να κερδίσει μετάλλια και διακρίσεις όπως πάντα επιθυμούσε να κάνει.

«Σχεδόν σε κάθε αγώνα παίρνω πολύτιμους βαθμούς, τα πηγαίνω πολύ καλά. Σίγουρα σε αυτό βοηθάει που μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο βρήκα κάποιους χορηγούς και μπορώ πια να κάνω καλύτερη προετοιμασία! Το ‘23 θέλω να επικεντρωθώ ακόμη περισσότερο στην προετοιμασία, να κάνω δηλαδή ακόμη καλύτερη προετοιμασία για να είμαι ακόμη πιο έτοιμη στους αγώνες που έρχονται και να καταφέρω να πετύχω τα μετάλλια που έχω στόχο. Με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, πιστεύω πως θα έρθει και το αποτέλεσμα» εξήγησε η Τελτσίδου.

Η Ελληνίδα τζουντόκα έχει ήδη σκεφτεί πως θα είναι το 2023 για εκείνη και παρ' ότι ο δρόμος δε θα διαφέρει πολύ από άλλες χρονιές, ελπίζει πως θα διαφέρει ο προορισμός: «Θα έχει σίγουρα ασταμάτητη προπόνηση και με στόχο τα μεγάλα τουρνουά ώστε το ‘24 να επικεντρωθώ μόνο στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς του καλοκαιριού».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]