Pallant-Browne
24/05/2023
ΤΡΙΑΘΛΟ

Η γενναία απάντηση της τριαθλήτριας Πάλαντ Μπράουν για τη φωτογραφία με την περίοδο εν ώρα αγώνα

Η Βρετανίδα τριαθλήτρια και νούμερο επτά στον κόσμο, Έμα Πάλαντ Μπράουν, επαινέθηκε για την απάντησή της σε ένα σχόλιο για μια φωτογραφία που δείχνει την περίοδό της.

Η εικόνα από το PTO European Open στην Ίμπιζα σχολιάστηκε από έναν χρήστη του Instagram, ο οποίος ανέφερε: «Δεν είναι και η πιο κολακευτική φωτογραφία... σίγουρα μπορείς να την κόψεις λίγο καλύτερα». Και αυτό ώθησε την Πάλαντ Μπράουν να απαντήσει: «Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα είναι κάτι για το οποίο δεν ντρέπομαι να μιλήσω, γιατί είναι η πραγματικότητα των γυναικών στον αθλητισμό.

Η περίοδός μου έρχεται πάνω από ένα μήνα ενδιάμεσα και θα υπάρξει μια μέρα που θα είναι εξαιρετικά βαριά, προσεύχομαι να μην είναι η μέρα του αγώνα, αλλά κάθε τόσο είναι. Όποιο ταμπόν και αν έχω πειραματιστεί, για οτιδήποτε πάνω από 3 ώρες είναι πολύ βαρύ. Οπότε, όπως κάποιος μπορεί να έχει προβλήματα με το έντερο σε έναν αγώνα, έτσι και εγώ πρέπει να το καταπιώ και να δώσω αυτό που έχω και να μη φοβάμαι να μιλήσω σε γυναίκες που έχουν το ίδιο πρόβλημα».

Το @thefemaleathleteproject, το οποίο έχει σχεδόν 50.000 followers στο Instagram έχει ως στόχο «την αύξηση της ορατότητας των γυναικών στον αθλητισμό», κι έβαλε την αρχική ανάρτηση μαζί με το σχόλιο και την απάντηση της Βρετανίδας τριαθλήτριας για να σπάσει επιτέλους αυτό το ταμπού. Αυτό ενίσχυσε σημαντικά την εμβέλεια και σαφώς βρήκε ανταπόκριση, καθώς πολλοί τόσο εντός όσο και εκτός του αθλήματος έσπευσαν να επαινέσουν την ειλικρίνεια της Μπράουν.

«Βλέπουμε συνεχώς φωτογραφίες αθλητών με μώλωπες και αίμα. Γιατί αυτή εδώ θα πρέπει να επισύρει ντροπή;», σχολίασε η Ρένε Κάιλι, επίσης επαγγελματίας τριαθλήτρια.

Μια άλλη υψηλού προφίλ τριαθλήτρια, η Γερμανίδα Λάουρα Φίλιπ, έχει κάνει πολλά -όπως και άλλοι- για να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι το θέμα δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Έχει μιλήσει λεπτομερώς για την αθλητική πρόκληση που θέτει ο εμμηνορροϊκός της κύκλος, λέγοντας: «Χαίρομαι που άρχισα να το κάνω αυτό, μπορώ να ενθαρρύνω περισσότερες γυναίκες να είναι ανοιχτές να μιλήσουν με τους προπονητές τους για τον κύκλο τους και τις ανάγκες τους και να αρχίσουν να διαβάζουν βιβλία και μελέτες σχετικά με αυτό».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]