miyu_kato.
09/06/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Roland Garros: Το… κάρμα έδωσε στην Μίγιου Κάτο το πρώτο της Grand Slam, μετά τον αποκλεισμό επειδή χτύπησε το ball girl

Πηνελόπη Γκιώνη

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, θα έλεγε κανείς για τη νίκη της Γιαπωνέζας Μίγιου Κάτο με τον Τιμ Πουέτζ στο μεικτό του Roland Garros μετά τον αποκλεισμό της στο διπλό επειδή χτύπησε κατά λάθος το ball girl.

Δικαιοσύνη, κάρμα, λύτρωση και άλλα είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι χρήστες των social media για να περιγράψουν τον πρώτο τίτλο Grand Slam που κέρδισε η Γιαπωνέζα παίκτρια Μίγιου Κάτο καθώς η πορεία της στο τουρνουά δεν ήταν αυτή που φανταζόταν όταν ξεκινούσε στο Roland Garros.

Η Κάτο μαζί με την Σουτιάντι είχαν φτάσει μέχρι τον τρίτο γύρο και ήλπιζαν να συνεχίσουν όμως ένα λάθος χτύπημα τους κόστισε την πορεία τους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τις Μπούζκοβα / Τόρμο, αφού η Κάτο είχε εκνευριστεί λόγω ενός λάθους που έκανε ο διαιτητής, η ίδια χτύπησε ένα μπαλάκι με δύναμη πετώντας το στην απέναντι μεριά. Αυτό, χτύπησε στο στήθος ένα από τα ball girls, το οποίο έβαλε τα κλάματα από τον πόνο και τότε οι Μπούζκοβα και Τόρμο ζήτησαν από τον διαιτητή να κατέβει και να δει το κορίτσι, όπως έκανε και η Κάτο η οποία έτρεξε στο κορίτσι και του ζήτησε συγγνώμη. Έπειτα την ενημέρωσαν πως βάση κανονισμού θα πρέπει να την αποβάλουν, μαζί με την Σουτιάντι, και έτσι η εμφάνισή τους ολοκληρώθηκε εκεί.

Οι φαν του τένις και του Roland Garros εκδήλωσαν την αντίθετη άποψή τους για το συμβάν στα social media, καθώς η Κάτο δεν χτύπησε εσκεμμένα το κορίτσι. Στον τελικό του μεικτού, όμως, έμελλε να πάρει πίσω το… κάρμα της.

Me 4-6, 6-4 (10-6 τελικό) οι Κάτο-Πούετζ επικράτησαν επί των Αντρέσκου-Βένους και κέρδισαν τον πολυπόθητο τίτλο: «Ήταν πολύ συναισθηματικές οι τελευταίες μέρες για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μου έστειλαν μηνύματα ένθερμα μηνύματα υποστήριξης».

Μάλιστα, η Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια ανάρτησε στα social media και φωτογραφία με το ball girl που χτύπησε κατά λάθος, γράφοντας πως χαίρεται που το κορίτσι είναι καλά και συνεχίζει να είναι εθελόντρια σε τουρνουά τένις και συμπλήρωσε πως ελπίζει να της αρέσει το δώρο που της πήρε.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]