H Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει τη νίκη της στο Roland Garros επί της Σβιόντεκ
09/06/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Σαν σήμερα: Η Μαρία Σάκκαρη γράφει ιστορία με τον πρώτο ημιτελικό σε grand slam

Κώστας Ευθυμιάδης

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, η Μαρία Σάκκαρη γράφει ιστορία καθώς κερδίζει το νυν Νο1 του κόσμου Ιγκα Σβιόντεκ στο Roland Garros και γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που θα παίξει σε ημιτελικό grand slam.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία για το ελληνικό γυναικείο τένις.

Σε ένα παιχνίδι ορόσημο για την καριέρα της, στα προημιτελικά του Roland Garros, αντιμετώπισε την Ιγκα Σβιόντεκ, κάτοχο του τίτλου έναν χρόνο πριν και πλέον Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Σβιόντεκ είχε τον τίτλο του φαβορί, ωστόσο η Σάκκαρη ήταν αποφασισμένη να γράψει το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού τένις.

Η Μαρία έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός την Πολωνή κάτοχο του τίτλου, επικρατώντας με 6-4, 6-4 και την επόμενη ημέρα θα διεκδικούσε την πρόκριση στον τελικό απέναντι στην Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε απόλυτο θρίλερ και η Σάκκαρη βρέθηκε έναν πόντο μακριά από την πρόκριση, που τελικά δεν ήρθε…

Απέναντι στην Σβιόντεκ ωστόσο, κυριάρχησε απόλυτα καθώς με 22 winners (έναντι 17 της Πολωνής), και μόλις 18 αβίαστα λάθη (26 η Σβιόντεκ), πέτυχε μία τεράστια νίκη που της έδωσε και ώθηση στην παγκόσμια κατάταξη.

Αυτή ήταν και η μόνη ήττα της Πολωνής σε προημιτελικό grand slam μέχρι σήμερα και μια από τις δύο που έχει συνολικά στην καριέρα της σε 25 ματς (η άλλη πέρυσι στην Πολωνία από την Καρολίν Γκαρσία, ενώ φέτος έγινε το ίδιο στη Ρώμη κόντρα στην Ριμπάκινα, αλλά με απόσυρση της Πολωνής στο 2-2 του τρίτου σετ).

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]