potapova
17/03/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Indian Wells: Η Ποτάποβα εμφανίστηκε με φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας και έλαβε προειδοποίηση από τη WTA

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Αναστασία Ποτάποβα προειδοποιήθηκε από την WTA ότι το να φοράει μια ποδοσφαιρική φανέλα της Σπάρτακ Μόσχας πριν από έναν αγώνα στο Indian Wells ήταν «μη αποδεκτό ούτε κατάλληλη ενέργεια». Η Ρωσίδα δήλωσε ότι δεν είδε καμία πρόκληση σε αυτό αλλά η Νο1 του κόσμου, Ίγκα Σβιόντεκ, έμεινε «έκπληκτη».

Η WTA απηύθυνε επίσημη προειδοποίηση στη Ρωσίδα πρωταθλήτρια του τένις Αναστασία Ποτάποβα, αφού φόρεσε μια ποδοσφαιρική φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας πριν από τον αγώνα της με την Τζέσικα Πεγκούλα στο Indian Wells αυτή την εβδομάδα.

Η Ρωσίδα Ποτάποβα δήλωσε στη συνέχεια ότι υποστηρίζει τη Σπαρτάκ Μόσχας από τα 13 της χρόνια και δεν είδε καμία πρόκληση σε αυτό.

Ερωτηθείσα για την Ποτάποβα, μετά τη νίκη της επί της Ραντουκάνου, η κορυφαία στον κόσμο αυτή τη στιγμή Ίγκα Σβιόντεκ δήλωσε: «Για να είμαι ειλικρινής, εξεπλάγην. Νόμιζα ότι η παίκτρια κατάλαβε ότι δεν θα έπρεπε, ακόμα κι αν είναι οπαδός της ομάδας, να δείχνει τις απόψεις της με αυτόν τον τρόπο σε τέτοιες στιγμές. Μίλησα με την WTA και κατά κάποιο τρόπο, έμαθα ότι θα πρέπει να υπάρχουν λιγότερες τέτοιες καταστάσεις, επειδή θα εξηγήσουν στους άλλους παίκτες ότι δεν μπορείς να προωθήσεις καμία ρωσική ομάδα αυτές τις μέρες, γεγονός που με καθησύχασε λίγο».

Η WTA στην ανακοίνωσή της ανέφερε: «Όσον αφορά τη φανέλα της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομάδας, η WTA προειδοποίησε επίσημα την παίκτρια ότι αυτό δεν ήταν αποδεκτό ούτε κατάλληλη ενέργεια. Δεν περιμένουμε να δούμε οποιαδήποτε επανάληψη αυτού του φαινομένου στο μέλλον».

Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες επιτρέπεται να παίζουν στο WTA Tour χωρίς τη σημαία της χώρας τους από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο. Αλλά η Σβιόντεκ αποκάλυψε ότι υπάρχει «μεγάλη ένταση» στα αποδυτήρια αυτή τη στιγμή.

Η Ουκρανή Λέσια Τσουρένκο δήλωσε πριν από μερικές μέρες ότι αποσύρθηκε από τον αγώνα της στο Indian Wells μετά από μια κρίση πανικού κατόπιν συζήτησης με τον επικεφαλής της WTA, Στιβ Σίμονς, ο οποίος της εξήγησε πως η γνώμη του είναι ότι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές πρέπει να επιστρέψουν στους αγώνες κανονικά παρά τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την άλλη ο Ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «λυπάται» για τους Ουκρανούς παίκτες και «όσα περνούν»: «Πρώτα απ' όλα, σίγουρα λυπάμαι όλους τους Ουκρανούς παίκτες και αυτό που περνούν. Σίγουρα, και αυτή η κατάσταση με την Τσουρένκο. Μιλώντας για τους κορυφαίους παίκτες, φυσικά, έχουμε μια ευθύνη και εξαρτάται πώς θα το κάνει ο κάθε άνθρωπος, ο καθένας ξεχωριστά, και πώς θα το κρατήσει. Πάντα έλεγα το ίδιο ότι είμαι υπέρ της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, για να είμαι ειλικρινής, και αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]